KHC pakt de punten waar het zo lang naar smachtte

MARUM - KHC heeft na vijf nederlagen op rij weer eens weten te winnen. De 1-3 zege tegen Marum was op basis van de intensiteit waarmee de Kampenaren na rust voetbalden verdiend. Ook had KHC de meeste kansen, hoewel ook Marum een aantal keren gevaarlijk werd.

Dat laatste was met name ook te danken aan goed spelende Tom Boezeroy aan de kant van Marum. Beide teams kregen in de eerste helft al kansen, waarbij de beste voor KHC waren. De ploeg van trainer Marcel van der Steege had met rust voor moeten staan. Het spel was alleen net wat te gezapig. In de tweede helft gooide KHC meer energie in de wedstrijd.

Jonathan van Marle bracht KHC aan de leiding met een bekeken kopbal die over de doelman in het doel verdween. Burak Alp en Leroy Knol maakten de andere treffers voor KHC. De twee doelpuntenmakers speelden een goede wedstrijd en wisten elkaar ook veelvuldig te vinden in de combinatie. Namens Marum scoorde Bram Donker (1-2). Daarmee kwam KHC nog onnodig in de problemen. Uiteindelijk wist KHC de overwinning wel veilig te stellen en staat het nu weer op de vierde plek.

Het leidde tot blijdschap aan de kant van de Kampenaren in een week die verder vooral in het teken stond van het nieuws dat Jubbega zich heeft teruggetrokken uit de competitie omdat het bestuur van die club de wens heeft om de overstap te maken van de eerste klasse zaterdag naar de tweede klasse zondag. Dat leidde tot veel ophef bij andere clubs. Van der Steege heeft zich er evenzeer over verbaasd, maar denkt niet dat er nog wat aan was te doen. “Het heeft kunnen gebeuren omdat de reglementen van de KNVB het toelaten. Je kunt, hoe vervelend ook, niet de regels gaandeweg het seizoen aanpassen. Wel zouden clubs en de KNVB zich er sterk voor moeten maken dat de reglementen worden aangepast zodat het niet meer weer gebeurt.”

Over de wedstrijd zelf zij Van der Steege. “Wij hebben verdiend gewonen. Het spel van Marum is afgestemd op uitblinker Boezeroy. Zij hebben zeker ook hun kansen gehad, maar wij toch wel de meeste. In mijn ogen hebben we het met name in de tweede helft afgedwongen door onszelf een hoger tempo op te leggen.”

Deze foto geeft het vooroorlogse Wittenstein bij Kamperveen weer.
Oorlogsverhalen van Groot IJsselmuiden (2/3): Cees Visscher, Kampen en Kamperveen Algemeen 2 mei, 12:53
Hendrik van't Veer één van de personen uit de verzetsgroep Wilsum.
Oorlogsverhalen uit Groot IJsselmuiden (3/3): De verzetsgroep Wilsum in beeld Algemeen 2 mei, 12:52
Orgelconcert op Hemelvaartsdag door Evan Bogerd Algemeen 2 mei, 12:40