Afbeelding
Foto: Archieffoto

’s-Heerenbroek slaagt er niet in om bonuspunten te pakken

· leestijd 1 minuut Sport

HARDERWIJK - Vooraf zou ’s-Heerenbroek een resultaat in een uitwedstrijd tegen Zwart Wit ’63 als een bonus hebben gezien. Na afloop van het met 2-1 verloren duel overheerste echter het gevoel dat teveel spelers hun niveau niet hadden gehaald. Bovendien kwam met de nederlaag een einde aan een goede reeks.

De start zag er nog veelbelovend uit voor ’s-Heerenbroek. Een inzet van Sem Pruim in de tweede minuut werd met de hand beroerd. De arbiter oordeelde echter dat er van opzet geen sprake was en wuifde een strafschop voor ’s-Heerenbroek weg. Het zou niet bij die ene kans blijven. Een treffer van Rob Henniphof werd afgekeurd nadat Daan Boersma in de ogen van de arbiter een aanvallende overtreding had gemaakt op de doelman van Zwart Wit. Dezelfde Henniphof dacht later te scoren met een bal richting de kruising maar een treffer bleef uit.

Zwart Wit had toen al een 1-0 voorsprong genomen en kreeg eveneens kansen op meer. Zo kwam ’s-Heerenbroek goed weg met een bal die hard op de lat belandde. Na rust verdubbelde Zwart Wit de score en daarna ontpopte de wedstrijd zich tot een gezapige pot voetbal. Zwart Wit hoefde niet meer zo nodig en de nummer twee van de ranglijst liet het initiatief aan ’s-Heerenbroek. De IJsselploeg deed daar aanvankelijk te weinig mee. Kansen waren er nog voor Jesper Wennemers en Max Postma. Willard Visscher wist als enige het net te vinden, waarmee ’s-Heerenbroek in de slotfase nog terugkwam tot 2-1. 

Trainer Freddie van den Burg vond dat zijn team niet het gebruikelijke niveau had gehaald. Van den Burg: “Van de andere kant is het veelzeggend dat wij desondanks niet heel erg onderdeden voor de nummer twee van de ranglijst. Het is ook niet zo dat we er echt van balen. Een resultaat tegen Zwart Wit was een extraatje geweest. Ik vond wel dat de arbiter vandaag een stempel op het duel heeft gedrukt. Eerst met een niet toegekende strafschop en een in mijn ogen onterecht afgekeurde treffer waarmee wij werden benadeeld. Op andere momenten gaf hij Zwart-Wit geen voordeel waar dat op zijn plaats was geweest.”

Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Algemeen Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
(video) Insluiper steelt geld bij cafe´ in Kampen video 21 uur geleden
Afbeelding
Het geheim van de smaakmakers Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden gisteren
Afbeelding
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 17 mei, 01:21
Afbeelding
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.