Afbeelding
Foto: Archieffoto

’s-Heerenbroek wint ‘cruciaal duel’ tegen EFC

· leestijd 1 minuut Sport

’S-HEERENBROEK - Het duel tegen hekkensluiter EFC ’58 werd vooraf door trainer Freddie van den Burg van ’s-Heerenbroek bestempeld als cruciaal. Zijn ploeg staat na de zege op een prima zevende plek. Daaronder bevinden zich echter vijf clubs binnen een marge van twee punten.

Helemaal onderaan bungelt EFC dat halverwege de competitie nog maar twee punten heeft. Dat gezegd hebbende verliest die ploeg zelden heel dik. Van onderschatting was dan ook geen sprake bij ’s-Heerenbroek. De eerste kans van de wedstrijd was voor ’s-Heerenbroek-speler Daan Boersma, maar hij wist niet het net te vinden. Daarna was het EFC dat twee goede mogelijkheden kreeg waarbij de doelman van ’s-Heerenbroek een keer redding moest bieden en een bal naast zag gaan. Vervolgens wist de thuisploeg het initiatief naar zich toe te trekken. Boersma maakte na een kwartier spelen de 1-0 uit een vrije trap die aan iedereen voorbij ging. ’s-Heerenbroek won veruit de meeste duels en was ook de gevaarlijkste ploeg.

De tweede helft, liet na een wat mat begin, eenzelfde beeld zien. Kansen waren er onder meer voor Jonno Pruim, Boersma, Martin van Ittersum (volley), Kwakkel en Jesper Wennemers. Uiteindelijk zou ’s-Heerenbroek nog eenmaal scoren en wel uit een strafschop. Boersma mocht aanleggen vanaf elf meter nadat Pruim door doelman Kevin Schuur van EFC was neergehaald. De sluitpost kon vervolgens met een rode kaart vetrekken.

Van den Burg was erg content met de zege. “Deze moesten we winnen. De spelers hebben 100 procent inzet getoond. Ons spel was niet groots maar op basis van het aantal kansen is het wel dik verdiend. Ondanks dat EFC onderaan staat is het best een aardig team. Ze hanteerden alleen veel de lange bal en daarmee speel je ons in de kaart. Mijn spelers vinden het prima als ze in de duels komen en strijd moeten leveren.”

Zwolle
Evelyne Cauberg Urologie
(C) 2024 FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle
Isala: 'Samenwerking in de regio heeft de blaaskankerzorg krachtiger gemaakt' Partnerbijdrages 10 mei, 11:27
Afbeelding
Isala: Laagdrempelig contact tussen zorgverlener en patiënt Partnerbijdrages 10 mei, 09:24
Dudok Quartet Amsterdam
Kampen in teken van muziekfestival 'Dudok Muziekdagen' Algemeen 9 mei, 15:21