’S-Heerenbroek mist de overtuiging tegen Swift

’S-HEERENBROEK - Een gebrek aan scherpte en overtuiging is ’s-Heerenbroek zaterdag opgebroken in het duel tegen Swift ’54. Het voetbalelftal van trainer Freddie van den Burg kwam nog wel op voorsprong, maar ging in de tweede helft ten onder op het lastig te bespelen veld: 1-3.

Rob Henniphof scoorde namens ’s-Heerenbroek de openingstreffer. Niet veel later kreeg Swift met een te nemen strafschop een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Doelman Jelmer Visscher van ’s-Heerenbroek wist de penalty echter te stoppen en ’s-Heerenbroek kon opgelucht ademhalen. De ploeg was echter te onzorgvuldig om de tegenstander nog meer pijn te doen. Er werden teveel duels verloren, de goede intenties om te voetballen op het zware veld ten spijt. Swift op zijn beurt hanteerde met name de lange bal en voetbalde evenmin groots.

Na de rust wist Swift niettemin alsnog snel de 1-1 te maken. Jonno Pruim speelde de bal te kort terug, waardoor een speler van Swift de bal kon onderscheppen en scoren. Daarna kreeg diezelfde Pruim nog een kans om ’s-Heerenbroek weer aan de goede kant van de score te brengen, maar de bal ging er niet in. Op andere momenten zat de paal (eerst bij een corner en later bij een aanval van Henri de Leeuw met in de rebound Henniphof) een treffer in de weg. Swift kreeg tussentijds ook een goede kans die door doelman Visscher onschadelijk werd gemaakt. Uiteindelijk zou Swift aan het langste eind trekken met twee treffers in het laatste kwartier.

Volgens Van den Burg had zijn ploeg ook geen recht op de zege. “Het was van beide kanten geen al te beste wedstrijd. Wij misten de overtuiging. De ballen op de paal passen in dat plaatje. Wel is het jammer dat we ook niet ten minste een punt aan dit duel hebben overgehouden.”