’s-Heerenbroek recht de rug in de tweede helft

ZWOLLE - Het ritme ontbrak zaterdag nog een beetje bij de voetballers van ’s-Heerenbroek in het eerste duel na de winterstop. De ploeg was in de eerste helft tegen Zwolsche Boys bovendien tam in de duels, maar maakte dat na rust goed. Met een eindstand van 1-1 kregen beide teams waar ze recht op hadden.

Zwolsche Boys begon beter aan het duel dan ’s-Heerenbroek. De thuisploeg leverde meer strijd en had ook het beste van het spel. Tot veel uitgespeelde kansen leidde het niet. De Zwollenaren kwamen niettemin na een half uur spelen op voorsprong en dat was terecht.

Trainer Freddie van den Burg van ‘s-Heerenbroek wisselde in de rust om meer controle op het middenveld te krijgen. Ook hield hij zijn team voor dat hij de felheid, die hij eerder had gezien tijdens de training, miste. Die boodschap bleek niet aan dovemansoren gericht, want zijn elftal toonde in de tweede helft karakter.

Kansen kwamen er ook. Zo werd Bjorn Wezenberg twee keer gevaarlijk bij aanvallen van ’s-Heerenbroek en beproefde Daan Boersma zijn geluk met twee vrije trappen. Het was echter Jonno Pruim die scoorde. Pruim anticipeerde op een bal in de diepte. Hij zag eerst zijn inzet nog gekeerd worden door de keeper, maar scoorde in de rebound.

Van den Burg sprak na afloop van een terechte puntendeling. “Ik vond Zwolsche Boys de eerste helft feller en beter. Wij waren na rust de betere. Ik merk wel dat mijn spelers ritme nodig hebben en dat dit nog ontbreekt. Andere teams in de competitie hebben een week eerder al gespeeld, terwijl dit voor ons het eerste duel na de winterstop was.”

De trainer moet bovendien nog een aantal spelers missen, onder meer vanwege het feit dat een aantal jongens met wintersportvakantie is. Van den Burg: “We hebben gelukkig wel een brede selectie en dus kunnen we dat goed opvangen.”