Dominant spelend vv Kampen krijgt loon naar werken

DEVENTER - Een dominant voetballend vv Kampen heeft zaterdag met overtuigende cijfers gewonnen van Koninklijke UD: 1-4. De basis voor de zege werd gelegd in de eerste helft waarin de Kampenaren drie maal het net wisten te vinden.

In het begin van de wedstrijd was het voor beide teams aftasten. Koninklijke UD liet zich inzakken en vv Kampen mocht het spel maken. Na ongeveer een kwartier voetballen, voerde vv Kampen de druk verder op. De eerste kans in het duel was voor Safak Aybek. Die kans bleef nog onbenut, maar later zou Aybek alsnog de score openen. Door twee doelpunten van Daan Landsman liep het team van trainer Mohammed Elmorabit verder weg van de tegenstander die behoudens een spaarzame uitval niet echt in het verhaal voorkwam.

Mohammed Abdallah scoorde in de tweede helft de vierde treffer voor vv Kampen. Verder kreeg Paulos Schiedon nog twee mogelijkheden waaronder een kopkans. Bij een andere aanval werd hij op avontuur gestuurd door Safak Aybek, die een van de spelmakers was aan de kant van vv Kampen. Koninklijke UD redde nog wel de eer met een rake vrije trap.

Elmorabit had genoten van zijn team. “Ik was met name tevreden over de manier waarop het spel werd verlegd van de rechter en de linker flank en andersom. Spelers waren voortdurend in beweging en er zat veel diepgang in het spel. Als team hebben we stappen gezet en dat nu ook de kansen worden afgemaakt is natuurlijk mooi.”

StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden gisteren
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 17 mei, 01:21
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47