KHC knokt zich naar zege

DAMWOUDE - Goed combinatievoetbal was bijna niet mogelijk op het veld van Broekster Boys. En dus moest KHC het zaterdag van vechtvoetbal hebben in het uitduel tegen de Friezen. Normaal gesproken is dat het handelsmerk van Broekster Boys, maar ditmaal trof de ploeg in de Kampenaren een team dat daar goed op was voorbereid. Het gevecht werd door KHC gewonnen: 0-2.

Dat het een zware pot zou worden, was iets dat KHC-trainer Marcel van der Steege zijn elftal had meegegeven. De spelers van KHC knokten om elke meter en ook Broekster Boys leverde de gebruikelijke strijd. Daarmee was het een boeiend duel was om naar te kijken, ondanks dat er niet veel heel grote kansen waren te noteren. Niettemin waren de beste kansen voor KHC. Toch leek het voor rust mis te gaan toen Broekster Boys een strafschop kreeg te nemen. KHC-doelman Steven Vonk wist de penalty te stoppen.

In de tweede helft wist Ilias el Morabit KHC op een 0-1-voorsprong te zetten. Met een kleine 70 minuten op de klok, schoot hij in de draai de openingstreffer binnen, een bal die nog iets van richting werd veranderd. El Morabit beloonde zichzelf daarmee voor een prima wedstrijd. Hij was daarvoor ook al een aantal keren dreigend geweest. Ook het slotwoord was voor El Morabit. Naar de zijkant gedwongen, wist de KHC’er uit een moeilijke hoek te scoren. Daarmee stelde hij de zege veilig, nadat even daarvoor Broekster Boys nog een vrije trap had gekregen.

Van der Steege was na afloop trots op zijn team. “Op een veld dat zo slecht is te bespelen, kunnen wij niet ons gebruikelijke spel spelen. Vandaag hebben de jongens echter laten zien ook strijd te kunnen leveren. Daar komt bij dat Broekster Boys thuis lastig is te verslaan, wat al verschillende teams hebben ondervonden. Ook zij vochten voor elke meter en ik denk dat het publiek heeft genoten van een echt gevecht.”

StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden gisteren
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 17 mei, 01:21
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47