Vlnr: Theo Rietkerk, Edwin van Nijen en Jurrian Zandbergen.
Vlnr: Theo Rietkerk, Edwin van Nijen en Jurrian Zandbergen. Foto: Tennekes

Trainers Van Nijen en Zandbergen tekenen voor nog een jaar Go-Ahead

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Hoofdtrainer Edwin van Nijen en assistent Jurrian Zandbergen geven ook volgend seizoen leiding aan het eerste elftal van Go-Ahead. Zaterdag werd het nieuwe contract ondertekend. Het bestuur van de Kamper voetbalploeg en het trainersduo waren er snel uit. “De intentie om door te gaan was er. De vraag was alleen hoe we daar invulling aan wilden geven”, aldus Van Nijen.

De oefenmeester voegt er aan toe: “We hebben de eerste seizoenshelft geëvalueerd en gekeken wat er beter kan en waar de groei zit. In het begin hebben we aangegeven dat elke speler een kans krijgt om zich te bewijzen en dat is ook gebeurd. Gaandeweg is er een soort van basisteam ontstaan.” Terugkijkend op die eerste seizoenshelft vallen op de bliksemstart van de Kowetters en de mindere fase daarna, met als dieptepunt de zeperd tegen stadsgenoot KHC. Met een knap herstel tegen Flevo Boys werd de eerste seizoenshelft niettemin nog wel goed afgesloten. De Kampenaren wisselden, met een aanvallende spelopvatting, goede momenten af met fases waarin de ploeg defensief kwetsbaar bleek.

Het is een proces met vallen en opstaan stelt clubvoorzitter Theo Rietkerk. Dat gezegd hebbende constateert de preses vooral een opgaande lijn. Volgens Van Nijen komt daar nog bij dat Go-Ahead veel jeugdig talent heeft binnen de gelederen. “Een aantal jongens klopt nadrukkelijk op de deur”, aldus de trainer. Aan het trainersduo de taak om de jonge ploeg beter te maken en op termijn nieuw talent in te passen. Een belangrijke rol daarbij is weggelegd voor Zandbergen, die met name ook geniet van het ‘één op één werken met en beter maken van spelers’. “Maar”, zo benadrukt Van Nijen, ‘’door alleen dat aan te halen doe je Jur tekort”. Van Nijen: “Jurrian is minstens zo belangrijk voor het groepsproces. Wij doen dit echt met zijn tweeën, triggeren elkaar en vullen elkaar aan.” Hoewel Van Nijen en Zandbergen hebben bijgetekend voor een jaar is het de intentie van zowel de trainers als de club om voor een langere termijn het avontuur met elkaar aan te gaan. 

Later een uitgebreider interview met de trainers en zie daarvoor ook de papieren versie van weekblad De Brug.

Afbeelding