Go-Ahead herstelt zich knap van debacle tegen KHC met een zege op Flevo Boys

(door Arjan Knul)

EMMELOORD - Met treffers van de jongelingen Bryan Hellendoorn en Myron Doumbouya heeft Go-Ahead Kampen zaterdag een 1-2 overwinning geboekt op bezoek bij Flevo Boys. De compact spelende Kampenaren revancheerden zich daarmee voor de oorwassing tegen stadsgenoot KHC een week eerder.

Behalve voor de twee jonge doelpuntenmakers was er ook een plek in de basis bij de roodgelen weggelegd voor Niels van Dijk op het middenveld. Rutger Koopman was weer terug na zijn afwezigheid in het duel tegen KHC en zorgde in het centrum voor rust in de defensie.

Go-Ahead-trainer Edwin van Nijen liet zijn elftal daarmee wat behoudender spelen dan normaal.  Compact op eigen helft georganiseerd vocht zijn ploeg zich zelf in het belangrijke duel tegen de subtopper.

Flevo Boys had door de spelverhouding in het veld weliswaar veelvuldig balbezit, maar kreeg over de hele 90 minuten gezien weinig uitgespeelde kansen op een treffer. Go-Ahead opende de score, waarbij Hellendoorn na goed doorzetten bij een counter bekwaam afrondde. Ondanks dat de kansen vrij spaarzaam waren voor Flevo Boys, kwam die ploeg al snel op gelijke hoogte. Dit via een vlotte aanval over rechts, waarbij spits Arjan Nijboer uit een voorzet van Johan Tiems scoorde.

Go-Ahead bleef ditmaal overeind door, ook na deze tegenvaller, geconcentreerd de tegenstander te bestrijden en kwam er zelf regelmatig met een goede counter uit. De barre weersomstandigheden en het moeilijk bespeelbare veld zorgden echter voor weinig echte kansen en dus was de ruststand van 1-1 het logische gevolg.

Direct na rust moest de goed spelende Niels van Dijk zich wegens een blessure laten wisselen voor Myron Doumbouya . Dit betekende automatisch dat Go-Ahead toch weer wat meer aanvallende impulsen kreeg in een wat vlakke tweede bedrijf van beide ploegen. Flevo Boys-trainer Arjen Postma was blijkbaar niet tevreden en bracht in het laatste kwart maar liefst vijf nieuwe spelers in het veld. Dit leverde geen verbetering op voor het team uit Emmeloord. De onderlinge afstemming ontbrak voor een gepland slotoffensief.

Go-Ahead daarentegen rook zijn kans en bleef geduldig wachten op de mogelijkheid van een scherpe counter. Uiteindelijk kwam deze er in de slotminuut van het duel via de ingevallen Arjan Wiegers die de bal in de zestien op tijd bij Doumbouya afleverde. Met een individuele actie en schot in de korte hoek verschalkte hij doelman Boersma en was de overwinning voor Kowet een feit.

Een ontlading van vreugde volgde in het roodgele kamp en Myron Doumbouya kon na afloop zijn geweldige gevoel omschrijven als ‘een prachtige ervaring om zo de winnende goal te scoren’. Go-Ahead kan nu toch met een goed gevoel de winterstop ingaan op positie 6 van de ranglijst