Afbeelding
Foto: Archieffoto

IJVV doet goede zaken met zege op koploper

Sport

HIERDEN - Met een 0-1-zege op koploper Hierden heeft IJVV in de laatste competitieronde voor de winterstop uitstekende zaken gedaan. De punten waren hard nodig om de aansluiting met de staart van de middenmoot te krijgen.

De IJsselmuider voetballers gaven weinig weg in het uitduel tegen Hierden en legden in de tweede helft de basis voor een verdiende zege. Voor rust had IJVV tijd nodig om een antwoord te vinden op het spel van Hierden dat aantrad in een 5-3-2 aanstelling en speelde met veel positiewisselingen. Hierden was aanvankelijk dan ook de ploeg die het meeste gevaar stichtte. Doordat de ploeg echter veelal ongelukkig was in de keuzes bij de afronding leidde het niet tot heel grote kansen. De eerste echt grote kans was na een half uur spelen voor IJVV’er Luc Kalter in een 1-op-1-situatie met de doelman van Hierden.

In de tweede helft kreeg Hierden een grote kans om te scoren, maar was het toch IJVV dat de meeste mogelijkheden kreeg. Niet alleen scoorde Nick Wagteveld met een prachtig afstandsschot, diezelfde Wagteveld raakte ook de paal. Verder waren er kansen voor Jarein Schepers. 

Trainer Erwin Brem van IJVV was na afloop erg content met de strijd die zijn team 90 minuten lang aan de dag had gelegd. Brem: “In het begin moesten we wennen aan het spel van Hierden in een 5-3-2-opstelling, hoewel we er wel rekening mee hadden gehouden. Het was niet een wedstrijd waarin heel veel kansen waren, maar ik op basis van de tweede helft vond ik deze zege absoluut verdiend.”