Afbeelding
Foto: Archieffoto

Go-Ahead Kampen komt te laat op gang in Steenwijk

Sport

STEENWIJK - Go-Ahead Kampen is er zaterdag niet in geslaagd om te stunten in het uitduel tegen koploper ‘d Olde Veste. De Kampenaren kwamen na een 3-0 achterstand knap terug, maar dat bleek niet genoeg voor een punt. De gastheer zegevierde met 4-3.

Nadat ‘d Olde Veste dankzij treffers van Juules Kwant, Tom Kisjes en Hessel Eikelboom een riante 3-0 voorsprong had genomen, zorgde aanvaller Nico Veldman van Go-Ahead er met twee prachtige afstandsschoten voor dat de spanning weer helemaal terugkwam. Dat deed hij in een tweede helft waarin de Kampenaren prima voetbal lieten zien.

‘d Olde Veste wankelde. Die ploeg zocht het in die fase met name in de fysieke duels in een wat een aantrekkelijke wedstrijd was om naar te kijken. Juist toen bij de Kowetters het geloof in een goede afloop groeide, scoorde spits Tom Kisjes de 4-2 uit een van de vele combinaties tussen hem en zijn teamgenoot Hessel Eikelboom. Met name dit duo was met hun goede en balvaste  spel uiteindelijk verantwoordelijk voor de Steenwijker winst.

De defensie van Go-Ahead had weinig grip op deze twee ervaren spelers. Desondanks wist  Go-Ahead de spanning wederom op te voeren. Jarni Koorman maakte de 4-3, maar daar bleef het bij.