Onzorgvuldig Go-Ahead krijgt deksel op de neus

BURGUM - Een onzorgvuldig Go-Ahead Kampen heeft zaterdag de deksel op de neus gekregen in het uitduel tegen Fc Burgum. De Kampenaren waren voetballend de betere en kregen na een 0-1-voorsprong kansen om de score verder op te voeren. In plaats daarvan wist Burgum uit een spelhervatting terug te komen tot 1-1 om diep in de tweede helft de eindstand te bepalen op 1-2.

NicoVeldman bracht Go-Ahead Kampen na een half uur spelen op voorsprong. Hij scoorde op aangeven van Jarni Koorman. Henny Bouius maakte namens de thuisploeg de gelijkmaker. Go-Ahead kreeg nog een goede kans op een tweede treffer. Luuc Knul vond echter de doelman van de Friezen op zijn weg en in de rebound was Wilbert Wessels evenmin succesvol.

Ook in de tweede helft kregen de roodgelen kansen. De eindpass was echter vaak net niet goed genoeg. Uit een afgeslagen corner wist Burgum in de 80e minuut de winnende treffer te maken.

Trainer Edwin van Nijen van Go-Ahead Kampen sprak na afloop van een onnodig verlies. “Ik vind dat wij voetballend wel de betere waren. We waren echter te onzorgvuldig in balbezit en soms ook ongelukkig in de keuzes die we maakten.”