Afbeelding
Foto: Archieffoto

Duelkracht bezorgt ’s-Heerenbroek de zege tegen ZAC

· leestijd 1 minuut Sport

S-HEERENBROEK - Het voetbalduel zaterdag tussen middenmoter ’s-Heerenbroek en het hoog geklasseerde ZAC werd met name beslist in de duels. ’s-Heerenbroek bleek daarbij de sterkste en won verdiend met 3-2. De ploeg wist uit de laatste drie duels zeven punten te pakken en staat met 24 punten in de middenmoot.

De beste kansen in de eerste helft waren voor ’s-Heerenbroek. Zonder groots te voetballen was ’s-Heerenbroek dominant en was het met name de sterkste in de duels. Op het zware veld bleek dat een doorslaggevende factor. Van drie kansen voor rust wist ’s-Heerenbroek er eentje te benutten. Jonno Pruim kreeg de bal binnen het zestienmetergebied en wist die beheerst in de hoek te plaatsen. 

In de tweede helft bleek ZAC niet bij machte om zich terug te knokken in het duel. ’s-Heerenbroek kwam zelfs op 2-0. Rob Henniphof wist Jonno Pruim te bereiken, die op de linker flank doorbrak en op doel schot. De bal belandde van de ene op de andere paal en kwam weer terug het veld in. Waar ZAC de bal nog leek te kunnen wegwerken, zette Wim Kwakkel een sliding in waarna de bal in de doel verdween. 

Hoewel ’s-Heerenbroek comfortabel leek te leiden werd het nog spannend met drie treffers kort achter elkaar. Eerst kwam ZAC terug tot 2-1 en daarna sloeg ’s-Heerenbroek weer toe. De invallers Max Postma en Jesper Wennemers gingen een fraai eentweetje aan. Laatstgenoemde wist met een uitstekende voorzet Pruim te bedienen die de trekker overhaalde. De 3-2 van ZAC mocht er ook zijn. Een kopbal terug op een inkomende ZAC’er werd door de Zwollenaar op fraaie wijze binnengewerkt. Daarna volgde nog een spannende slotfase, maar ’s-Heerenbroek wist stand te houden.

Trainer Freddie van den Burg van ’s-Heerenbroek was met name content over de strijd die zijn ploeg aan de dag had gelegd. “Dit was echt een teamprestatie. Illustratief voor die strijdlust vond ik de sliding van Kwakkel waaruit de 2-0 viel. Hij ging er helemaal voor met dit als resultaat.”