’s-Heerenbroek lijdt onnodige nederlaag

VAASSEN - Een slordig spelend ’s-Heerenbroek heeft zaterdag onnodig met 2-0 verloren van VIOS. De voetbalploeg van trainer Freddie van den Burg begon goed aan het duel, maar na de openingstreffer van VIOS zakte het spel naar een matig niveau. Op een zwaar veld werden er door ’s-Heerenbroek veel ongelukkige keuzes gemaakt. Een opleving van de ploeg na rust bleek niet voldoende om het tij te keren.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor ’s-Heerenbroek met een aantal goede kansen voor Rob Henniphof, Daan Boersma en Willard Visscher. Laatstgenoemde kreeg een kopkans uit een corner, maar de bal ging er niet in. Na 22 minuten voetbal was het Jasper Verstraeten die VIOS op een 1-0 -voorsprong zette. ’s-Heerenbroek leek vervolgens van slag en speelde te slordig om VIOS in de problemen te brengen. De wedstrijd kabbelde voort en voor rust vielen er verder niet heel veel bijzonderheden te noteren.

Van den Burg besloot in de rust te wisselen, met als doel om meer grip te krijgen op het middenveld en zodoende de tegenstander onder druk te zetten. Dat leek effect te sorteren. ’s-Heerenbroek was in het eerste kwartier na rust de betere ploeg en zag Max Postma op de paal schieten. Een ander gevaarlijk moment ontstond nadat Henri de Leeuw de bal wist te krijgen bij Wim Kwakkel die de bal hard naar de grond kopte. De bal stuitte op en miste het doel. De kansen voor VIOS waren spaarzaam. Niettemin kwam die ploeg op 2-0 door een knap doelpunt van Kristiaan Bax. Die wist uit een heel lastige hoek de bal in het doel te krijgen. Het verzet van ’s-Heerenbroek was gebroken en VIOS kon de wedstrijd uitspelen.

Van den Burg baalde na afloop van de in zijn ogen onnodige nederlaag. “De wedstrijd was van beide kanten niet groots. Als je over de hele duel gezien kijkt naar enerzijds de kansenverhouding en anderzijds hoe wij de doelpunten weggeven denk ik dat we niet hadden hoeven verliezen. Zeker niet als we in onze sterkere fase na rust hadden gescoord.” Voor het feit dat ’s-Heerenbroek in de eerste helft niet oogde als een eenheid kon Van den Burg geen verklaring geven. “De spelers waren gewoon ongelukkig in hun keuzes. Op het moment dat je denkt nu is het verstandig om de bal even in de ploeg te houden kwam er een dieptepass en andersom.”

Zwolle
Evelyne Cauberg Urologie
(C) 2024 FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle
Isala: 'Samenwerking in de regio heeft de blaaskankerzorg krachtiger gemaakt' Partnerbijdrages gisteren
Isala: Laagdrempelig contact tussen zorgverlener en patiënt Partnerbijdrages 10 mei, 09:24