Afbeelding
Foto: Archieffoto

’s-Heerenbroek op dreef tegen Dieze West

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Een trefzeker ’s-Heerenbroek heeft zaterdag een verdiende en belangrijke overwinning behaald op bezoek bij Dieze West. Waar scoren de laatste tijd een opgave bleek voor de voetbalploeg was dat zaterdag geenszins het geval. Met rust stond het al 1-4 in het voordeel van ’s-Heerenbroek en dat zou tevens de eindstand blijken. 

In de eerste helft gaf de ploeg van trainer Freddie van den Burg al meteen zijn visitekaartje af. Martin van Ittersum schoot op de lat. Niet veel later volgde er een kans voor Daan Boersma die nog werd gemist. Even had ’s-Heerenbroek een déjà vu-gevoel van wel kansen krijgen maar niet scoren. Die angst bleek deze middag echter ongegrond. Boersma maakte de 0-1 na een prima dieptepass van Wim Kwakkel. Door treffers van Jonno Pruim en Sem Pruim (twee keer) liep ’s-Heerenbroek uit en leek er geen vuiltje aan de lucht. Dieze West zette ’s-Heerenbroek weliswaar onder druk, maar de gasten voetbalden daar goed onderuit en waren met name over de flanken gevaarlijk. Doelman Rutger Plette van ‘s-Heerenbroek onderscheidde zich met een uitstekende redding bij een 0-1-stand. Alleen op een inzet van Mohammed el Bouhni moest hij het antwoord schuldig blijven en daarmee was de 1-4 een feit. 

In de tweede helft bleef ’s-Heerenbroek goed overeind. Al kwam het eerste gevaar van Dieze West, met een grote kans binnen vijf minuten. De grootste kans voor de Zwollenaren kwam echter later in duel. Jeffrey de Nooijer had de bal voor het inkoppen, maar miste. Een bij vlagen heel aardig combinerend ’s-Heerenbroek kreeg ook kansen. De IJsselploeg zag onder meer een treffer van Jonno Pruim onterecht afgekeurd worden en ook hoe hij in een andere kansrijke positie werd afgevlagd. ’s-Heerenbroek hoefde niet meer, maar probeerde nog wel om de score verder op te voeren.

’s-Heerenbroek-speler Sander Wennemers sprak na afloop van een verdiende zege. “In de eerste helft hebben we goed gebruikgemaakt van de snelheid die we voorin hebben met onze vleugelspelers. Daar had Dieze West geen goed antwoord op. Ze probeerden ons wel onder druk te zetten, maar wij kwamen niet echt in de problemen.” De voetballer was bovenal blij met de drie punten die voor een licht gevoel van bevrijding zorgden. “Het scoren ging ons de laatste tijd niet makkelijk af en daar hebben we nu mee afgerekend. Als we deze lijn doortrekken, moeten we op de veilige negende plek of hoger kunnen eindigen. Dat zal misschien niet makkelijk zijn in deze klasse waarin veel clubs van elkaar kunnen winnen. Van de andere kant zijn we als promovendus nog in geen enkele wedstrijd weggespeeld.”

Die conclusie trok Van den Burg eerder ook al. De oefenmeester erkende tegelijkertijd het belang van deze zege. “Dat we zoveel treffers maken, is voor ons een ongekende weelde. Het geluk dat we in andere duels soms misten, hadden we nu wel. Dat neemt niet weg dat we terecht drie punten hebben gepakt. De jongens verdienen echt een compliment. Het enige punt van kritiek dat ik kan leveren is dat we in de tweede helft te slordig zijn omgegaan met de kansen. Maar als je met 1-4 voorstaat is de scherpte ook minder makkelijk op te brengen.”