’s-Heerenbroek doet zichzelf tekort tegen VSCO

OOSTERWOLDE - ’s-Heerenbroek heeft zichzelf zaterdag tekortgedaan in het uitduel tegen VSCO ’61. Met rust stond het 1-1, waar de voetbalploeg van trainer Freddie van den Burg op basis van het aantal kansen ruim voor had moeten staan. Een snelle tweede treffer na rust leek de IJsselploeg het gewenste duwtje in de rug te geven. VSCO maakte echter vrijwel direct weer gelijk in een voor ’s-Heerenbroek mindere fase.

In de eerste dertig minuten had ‘s-Heerenbroek reeds vier kansen gehad. Al in de derde minuut trof Jonno Pruim de paal. Hij werd aangespeeld door Wim Kwakkel die een prima voorzet gaf. Pruim zou later ook nog de lat raken. Willard Visscher dwong de keeper van VSCO tot een redding en ook Rob Henniphof was nog een keer dichtbij de openingstreffer. Die openingstreffer viel vervolgens aan de andere kant. Namens VSCO tekende Beert Bonestroo de 1-0 aan. Hij scoorde uit wat de eerste echte kans was voor de thuisploeg.

Daarmee kreeg ’s-Heerenbroek een bittere pil te slikken. De ploeg kwam echter op slag van rust op gelijke hoogte door een kopbal van Henniphof. Een treffer die absoluut verdiend was te noemen, hoewel het moment waarop die viel voor ’s-Heerenbroek wel een gelukkige was. Van den Burg bracht na de rust Daan Boersma binnen de lijnen. Uit een door hem genomen corner wist Jonno Pruim al snel in de tweede helft de 1-2 te maken. Waar deze voorsprong ’s-Heerenboek lucht had moeten geven, was het omgekeerde het geval. Er sloop onrust en onnauwkeurigheid in de groep. VSCO-speler Arjan van ’t Ende profiteerde en bracht beide teams weer in balans: 2-2.

Met nog ongeveer veertig minuten te spelen lag het duel weer helemaal open. VSCO en ’s-Heerenbroek hielden elkaar daarna redelijk in evenwicht en het spel golfde op en neer. Namens ’s-Heerenbroek kregen Sem en Jonno Pruim nog kansen. Gescoord werd er niet meer en bij ’s-Heerenbroek overheerste het gevoel dat er meer in had gezeten. Van den Burg: “Op basis van het aantal kansen hadden we meer verdiend. Anderzijds moet je het zelf afmaken.”

Op de vraag waarom ’s-Heerenbroek het uitgerekend even kwijt was na de 1-2-voorsprong antwoordt Van den Burg: “Misschien heeft het er mee te maken dat we snakten naar een voorsprong. We zijn als promovendus op een uitstekende manier begonnen aan dit seizoen. De laatste weken zitten we echter in de hoek waar de klappen vallen.”

Van den Burg voegt er aan toe: “Positief is dat we nog door geen enkele ploeg zijn weggespeeld in een competitie waarin ook ex-tweedeklassers uitkomen. Onze doelstelling, handhaving, hebben we nog altijd helemaal in eigen hand. Gezien het geringe krachtsverschil tussen de clubs verwacht ik dat het tot de laatste speelronde spannend blijft.”

Zwolle
Evelyne Cauberg Urologie
(C) 2024 FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle
Isala: 'Samenwerking in de regio heeft de blaaskankerzorg krachtiger gemaakt' Partnerbijdrages 10 mei, 11:27
Isala: Laagdrempelig contact tussen zorgverlener en patiënt Partnerbijdrages 10 mei, 09:24