Sander Kuiper (links) en Gert Hop
Sander Kuiper (links) en Gert Hop Foto: Brugmedia

Zalk voegt met aanwinsten de zo gewenste ervaring toe aan selectie

· leestijd 1 minuut Sport

ZALK - Sander Kuiper en Gert Hop zijn de eerste aanwinsten die SV Zalk presenteert voor het volgende voetbalseizoen. De spelers brengen naast de nodige voetbaltechnische kwaliteiten met name ook ervaring met zich mee. Iets wat in de huidige, relatief smalle, selectie met jonge spelers meer dan welkom is.

De 25-jarige Kuiper is een bekende die na een uitstapje weer terug is op het oude nest. Met hem heeft Zalk een balvaardige voetballer binnen de gelederen die op meerdere posities uit de voeten kan. Een speler ook die een goede pass in de benen heeft en de aanvallers in stelling kan brengen. Hop (24) komt over van DSV uit Doornspijk. Zijn favoriete positie is die van linksbuiten, maar ook hij is op meerdere plekken inzetbaar. 

Hop heeft in Zalk een ploeg gevonden die bij hem past. “Zalk is een dorpsploeg die zich denk ik goed laat vergelijken met DSV. De sfeer spreekt mij aan”, aldus de voetballer, die bovenal op een basisplaats hoopt, waarbij hij op zijn basiskwaliteiten wordt benut. Hop: “Bij DSV speelde ik niet op een positie waar ik gelukkig van werd. Dat was alleen mogelijk als ik in het tweede zou gaan voetballen. Dan speel ik veel liever bij Zalk in het eerste elftal.” 

Kuiper op zijn beurt hoopt eveneens van waarde te zijn binnen het nieuwe Zalk. Hij beleefde een wat ongelukkig seizoen bij zijn huidige club, hoewel dat niemand viel te verwijten. Kuiper: “Ik had eerst een schorsing, daarna was ik druk met een verhuizing en vervolgens raakte ik langdurig geblesseerd. Dat was gewoon pech en had er niet mee te maken dat ik het niet naar mijn zin had.” Bij Zalk zal het snel weer als vanouds voelen voor Kuiper. Hij kent de club en zal met zijn ervaring tevens een leidende rol kunnen pakken. Dat denkt ook trainer Simon Brummel. “Daar is ook behoefte aan. Met name in de leeftijdscategorie van 24 tot 28 jaar heeft Zalk weinig spelers. We hebben best wel een jonge ploeg en onlangs heb ik zelfs twee spelers van 16 jaar opgesteld. De jongens die er staan, doen het overigens uitstekend. Het neemt niet weg dat we ervaring missen”, aldus de oefenmeester. 

Dat weet ook TC-lid Johan Boeve, die ook daarom heel blij is met de komst van Kuiper en Hop. Hij hoopt dat de komst van deze spelers een voorbode is van de komst van nog meer kwalitatief goede voetballers. Al was het alleen maar om meer variatie in het voetbal te krijgen. Boeve: “Momenteel is de aanval ons grootste wapen en wordt veelal snel de lange bal gegeven om de voorhoede te bereiken. Als we ons middenveld kunnen versterken, komt er meer voetbal in.”