De vrijmarkt in IJsselmuiden.
De vrijmarkt in IJsselmuiden. Foto: Tennekes.

Zaterdag 27 april IJOV

zaterdag 27 april 2024 7:00 tot 17:00

Reveille 

IJsselmuiden zal om 07.00 ’s ochtends wakker worden met de vrolijke klanken van Show- en drumfanfare Oranje met de traditionele reveille.  Ze gaan door diverse straten en zorgen voor een feestelijke start van de dag met hun swingende muziek.  

Aubade op het IJOV veld

“Samen zijn wij Koningsdag al jarenlang begonnen met de gebruikelijke aubade bij “De Maarlenhof”. Met de aanleg van de mooie nieuwe tuin voor de bewoners van “De Maarlenhof” lukt het niet meer om daar de aubade te laten plaatsvinden. In overleg met “De Maarlenhof” is gekozen om de aubade te verplaatsen naar het veld tegenover Van Lente. Wel zullen wij de aubade rechtstreeks uitzenden in “De Maarlenhof”, zodat de bewoners toch kunnen meegenieten. Om 09.00 uur begint de aubade met het gebruikelijke programma. Mannenkoor “Recht Deur Zee” zal een aantal nummers met en voor ons zingen, waaronder natuurlijk het Wilhelmus. Ook Show- en Drumfanfare Oranje en Jong Oranje zullen een mooi optreden geven.”

Sfeervolle vrijmarkt 

Wat is er nou leuker dan met Koningsdag lekker met je gezin, familie of vrienden over de vrijmarkt te slenteren? Samen zoeken naar dat ene mooie zeldzame vaasje of die exclusieve elpee. Wie weet kun je nog iets anders op de kop tikken. Heb je de hele vrijmarkt uitgespeeld? Dan vind je gezelligheid op het terras van de IJOV. Deze is zoals voorgaande jaren weer opgezet op het veld tegenover Van Lente en is van 08.30 uur tot 17.00 uur geopend. De kinderen kunnen nog even lekker ravotten op de springkussens en ondertussen kun je zelf genieten van een koud drankje en een lekkere snack.  De vrijmarkt eindigt om 17.00 uur. 

Daarna gaan wij alles opruimen om ons vervolgens klaar te maken voor de IJOV lampionoptocht (meer info hierover vind je onder het kopje lampionoptocht). 

Locatie