Afbeelding
Foto: Archieffoto: Tennekes

KHC-trainer vertrekt aan einde van het seizoen: ‘Als ik in Kampen had gewoond, had ik hier jaren kunnen blijven’

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN  - “Hé, ze vertrekken zonder mij. Ik had zo mee gekund met de bus.” Voetbaltrainer Kenan Durmusoglu van KHC zegt het lachend, terwijl hij ziet hoe een paar spelers van Achilles ‘12 naar de uitgang lopen voor de terugweg naar Hengelo, de thuisstad van Durmusoglu. Een paar dagen eerder had de oefenmeester voor twee jaar getekend bij de club uit Twente.

“Het is wel vreemd ja dat uitgerekend Achilles ‘12 vandaag de tegenstander was van KHC. Ze zijn mij niet tegengevallen”, sprak Durmusoglu zaterdag na afloop van het duel tussen KHC en Achilles dat eindigde in een 0-0-stand. Om er aan toe te voegen: “Wij misten vandaag bij KHC wel veel bepalende spelers vanwege blessures. Anders was het wel een heel andere wedstrijd geworden.”

Waar je KHC de revelatie van het seizoen mag noemen, is Achilles de promovendus die met handhaving aan de doelstelling voldoet. Die club kan daarentegen wel bogen op een heel grote achterban met veel leden. Het is een club die leeft. Net als KHC overigens. Het is wel met pijn in het hart dat Durmusoglu de Kamper club na dit seizoen gaat verlaten. Durmusoglu: “KHC is een fantastische volksclub. Als ik in Kampen had gewoond, had ik wel acht jaar bij deze club kunnen blijven.” 

Daarmee benoemt de trainer de voornaamste reden voor zijn vertrek. Voor elke training en thuiswedstrijd zit hij twee keer een uur en tien minuten in de auto. Straks bij Achilles kan hij vanaf huis binnen zes minuten op het veld staan. Een andere reden om voor Achilles te kiezen, is dat Durmusoglu weer mag werken aan een team. “Als je mijn cv bekijkt dan zie je dat ik iemand ben die zich voor langere tijd aan een club verbindt. Ik vind het mooi om echt aan een team te kunnen werken, zoals hier bij KHC”, aldus Durmusoglu, die in Kampen aan zijn derde seizoen bezig is. Bij zijn aanstelling als trainer van het eerste trof Durmusoglu destijds een team aan in ‘zak en as’. KHC had een lastig jaar achter de rug en het zelfvertrouwen onder de spelers was ver te zoeken. Van de eerste training met positiespel werd Durmusoglu ‘niet vrolijk’. 

Nu, een paar jaar verder, is KHC een ploeg die zelfvertrouwen uitstraalt. Met een herkenbare en realistische speelstijl. Zowel de trainersstaf, de spelers als de club mogen daarvoor de credits krijgen. Een nadeel kan zijn dat veel andere clubs de tijd hebben gehad om het spel van KHC te analyseren en dus ook weten hoe de Kampenaren te bestrijden. Durmusoglu ziet dat niet als een probleem. “We hebben nu te maken met veel blessures en zijn na de winterstop alleen maar sterker. Een plek bij de top vijf is onze ambitie en dat is absoluut mogelijk. We moeten niet meer naar onderen kijken, alleen naar boven.”  

Zwolle
Evelyne Cauberg Urologie
(C) 2024 FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle
Isala: 'Samenwerking in de regio heeft de blaaskankerzorg krachtiger gemaakt' Partnerbijdrages 8 uur geleden
Afbeelding
Isala: Laagdrempelig contact tussen zorgverlener en patiënt Partnerbijdrages 10 uur geleden
Dudok Quartet Amsterdam
Kampen in teken van muziekfestival 'Dudok Muziekdagen' Algemeen 9 mei, 15:21