Go-Ahead Kampen lijdt zware nederlaag in Drachten: 6-2

(door Arjan Knul)

DRACHTEN - Go-Ahead Kampen weet na vier overwinningen op rij weer wat verliezen is. Tegenstander Drachtster Boys was zaterdag, zelfs met tien tegen elf, veel te sterk voor de Kamper formatie en won dan ook verdiend.

Op het nostalgische sportpark in Friesland, met een goed verzorgde natuurlijke grasmat, ging Go-Ahead vanaf het begin kopje onder. Het was een mirakel dat het pas na 25 minuten ‘prijs schieten’ op  achterstand kwam door een treffer van Sicco Bouwer. Het doelpunt viel uit een scrimmage na een corner.

De roodgelen waren niet bij de les en vooral in de persoonlijke duels de onderliggende partij. Met name linker aanvaller Dylan Smit (tussentijds overgekomen van derde divisionist Harkemase Boys) was te goed en te snel voor de Kamper defensie. Hij was ook na rust als diepe spits voortdurend aanspeelbaar. Daarmee ontlastte Smit zijn ploeg in de ondertal-situatie die was ontstaan nadat ploeggenoot Erik Barelds voor rust met een rode kaart van het veld was gestuurd.

Barelds kreeg een tweede gele kaart nadat een handsbal bij een schot van Nico Veldman in de doelmond. Dat was bij een stand van 2-0. Spits Anton Vredevoort had de marge voor de thuisploeg met een rake kopbal al vergroot. Nadat Wilbert Wessels de toegekende strafschop had benut keerde de hoop terug bij Go-Ahead.

Het was van korte duur. Drachtster Boys kwam op 3-1 door wederom een doelpunt van Sicco Bouwer. De voetballer nam eveneens de 4-1 voor zijn rekening en tekende daarmee voor een hattrick. Uitblinker Dit nam de andere twee treffers van Drachtster Boys voor zijn rekening. Tussentijds wist invaller Baris Coskun aan de kant van Go-Ahead wat terug te doen voor de Kamper ploeg (5-2), een goed schot in de korte hoek.