Go-Ahead Kampen beleeft offday

LEEUWARDEN - De voetballers van Go-Ahead Kampen beleefden zaterdag op bezoek bij Blauw Wit ’34 een offday. Duels werden te makkelijk verloren en de thuisploeg kon bij het uitblijven van druk van Kamper zijde makkelijk opbouwen wat leidde tot een 4-2 zege.

Blauw Wit kwam na een kwartier spelen op een 1-0-voorsprong door een treffer van Dion Rooze. Door treffers van Ennio van Asselt en wederom Rooze leidde Blauw Wit met rust met een comfortabele voorsprong van 3-0. Het zwakke spel was voor assistent-trainer Jurrian Zandbergen (Edwin van Nijen was afwezig vanwege prive-omstandigheden) reden om in de rust drie keer te wisselen.

Het leek voor even effect te sorteren. Een voorzet van Arjan Wiegers verdween in het doel en daarmee kwam Go-Ahead terug tot 3-1. Lang konden de roodgelen er niet van genieten. Rick van Loon scoorde de 4-1 en daarmee leek de wedstrijd gespeeld. De 4-2 van Nick ter Horst vlak voor tijd kon de spanning niet meer terugbrengen.

Zandbergen constateerde na afloop dat te weinig spelers hun niveau hadden gehaald. “Het is dat Damian van Drenth goed stond te keepen, want anders hadden we dikker kunnen verliezen. Er werden van onze kant te weinig duels gewonnen en afspraken werden niet nagekomen.” De offday van Go-Ahead volgde na een gebrekkige voorbereiding. Door de slechte weersomstandigheden kon er niet optimaal worden getraind.