Go-Ahead Kampen komt met de schrik vrij in Sneek en wint met 2-3

SNEEK - Go-Ahead Kampen heeft zaterdagmiddag in het schemerlicht van het slecht verlichte veld van LSC 1890 een belangrijke overwinning geboekt. De ploeg, die met 2-3 zegevierde, verschaft zich daarmee wat lucht in de zware concurrentiestrijd voor lijfsbehoud in de eerste klasse.

Het leek er een kwartier voor tijd op dat de Kamper formatie zichzelf een slechte dienst bewees door volledig onnodig op een achterstand van 1-2 te komen. Eerder had Go-Ahead een voorsprong genomen door een doelpunt van Nico Veldman in de 28e minuut. Vervolgens verzuimde Go-Ahead om verder afstand te nemen. LSC bleef in de wedstrijd en kwam zelfs op gelijke hoogte. Maarten Kingma kopte raak uit een corner.

De Friese ploeg kwam in de tweede helft op voorsprong. Go-Ahead leed balverlies bij een hoekschop en werd met veel mensen voor de bal verrast in de omschakeling. Er was een overtreding nodig om de angel uit de aanval van LSC te halen en dat resulteerde in een strafschop die door Rene Cnossen werd benut.

In de eindfase ging Go-Ahead trainer Edwin van Nijen alles of niets spelen met drie man in de defensie.  Het leek er eerst niet op dat het resultaat zou opleveren. LSC haalde de snelheid uit het spel en Go-Ahead kon niet voldoende druk op de tegenstander houden om echt gevaarlijk te worden. Toch kwamen de roodgelen langszij.  Een diepe bal van Bram van Enk werd op de juiste waarde werd geschat door Luuc Knul en die rondde gedecideerd af: 2-2 .

Dat Go-Ahead er uiteindelijk ook nog met de winst vandoor ging, was te danken aan wederom een bevlieging van Nico Veldman.  Op volle snelheid passeerde hij de doelman van LSC en tekende daarmee voor de eindstand van 2-3 .