Koploper te sterk voor ’s-Heerenbroek

· leestijd 1 minuut Sport instagram

S-HEERENBROEK - Koploper Zeewolde bleek zaterdag een maatje te groot voor ’s-Heerenbroek. Voetballend waren de gasten de betere. Hoewel de IJsselploeg zijn huid duur verkocht en zich na de vroege 1-0 van Zeewolde nog goed herstelde was dat niet voldoende voor een resultaat.

Vooraf was afgesproken dat ’s-Heerenbroek het initiatief zou laten aan Zeewolde. Door aanvankelijk compact te spelen en later meer risico’s te nemen wilde ’s-Heerenbroek in het duel groeien. Dat plan hield niet lang stand. Want al in de 7e minuut nam Zeewolde de leiding. Zeewolde-speler Karim Anzini reageerde attent op een verre trap van zijn doelman die even daarvoor een hoekschop van ’s-Heerenbroek uit de lucht had geplukt. De bal viel achter de verdediging van ’s-Heerenbroek en Anzini verzilverde de kans die daaruit voortkwam.

Niet lang daarna kreeg ’s-Heerenbroek een goede mogelijkheid. Jonno Pruim had de pech dat zijn schot op de voeten van de Zeewolder sluitpost belandde. Het zou een van de spaarzame kansen blijken te zijn voor ‘s-Heerenbroek. Zeewolde op zijn beurt koesterde een veldoverwicht. Maar ondanks dat de voetballers uit Flevoland elkaar goed vonden, kreeg ook die ploeg niet heel veel kansen.

In de tweede helft was het spelbeeld anders. ’s-Heerenbroek kroop uit zijn schulp, zette vroeger druk en kwam beter in de duels. Dat leverde onder meer een aantal kansen op. Echt grote kansen bleven ook nu echter uit. Zeewolde wist van de ruimtes die ontstonden te profiteren en besliste in de 85e minuut het duel.

Trainer Freddie van den Burg van ’s-Heerenbroek zag dat Zeewolde de betere ploeg was. “Zij staan niet voor niets bovenaan en ik zie ze als de beste ploeg in deze klasse. Toch hebben we niet heel veel kansen weggegeven.” De vroege 0-1 was ongelukkig, iets dat aldus de oefenmeester ook kon worden gezegd van de 0-2. “Ruter Plette schoot onfortuinlijk tegen een tegenstander aan waarbij hands werd gemaakt. Vervolgens werd de bal breed gelegd en kon Zeewolde de 0-2 maken.”