Afbeelding
Foto: aangeleverd

Lezing over afgehaakt en aangehaakt Nederland

Algemeen

KAMPEN - Vrijdagmiddag 14 juni starten de Gemeente Kampen en de Theologische Universiteit om 14 uur een publiekssymposium in de Sint Annakapel aan de Broederstraat over afgehaakt en aangehaakt Nederland vanwege de toenemende polarisatie in ons land. 

Sprekers zijn Josse de Voogd van de Atlas van afgehaakt Nederland en prof. Stef Groenewoud die werkt aan de relatie tussen postcodes en gezondheidszorg. De Voogd heeft in zijn onderzoek achterhaald wie er afhaken, waar en waarom. Hij ziet een fundamenteel meningsverschil over de toekomstkoers van de samenleving. Over de koppelingen tussen de plaats waar je leeft, brede welvaart en morele kwesties spreken de deelnemers aan het aansluitende forum verder onder begeleiding van Roeland Tameling, directeur van stichting Kampen Partners. 

Deze Nicolaaslezing wordt een jaarlijks terugkerend evenement door de verhuizing van de Theologische Universiteit van Kampen naar Utrecht. Na Hanzestad, garnizoensstad en sigarenstad zal Kampen sinds 1854 ook geen theologiestad meer zijn, maar blijft het volgens Tameling “een plaats waar hartelijkheid, bezinning en onderlinge verbinding worden gestimuleerd”. De burgerlijke gemeente Kampen en het college van bestuur van de Theologische Universiteit hechten aan een blijvende relatie door de jaarlijkse Nicolaaslezing in Kampen. 

Via www.nicolaaslezing.nl zijn gratis kaarten voor de lezing te bestellen. Op deze website is ook meer praktische informatie inclusief updates over de sprekers te vinden.