KHC krijgt niet wat het verdient tegen Flevo Boy

· leestijd 1 minuut Sport instagram

KAMPEN - KHC heeft zaterdag met 2-3 het onderspit gedolven tegen Flevo Boys. Op basis van de krachtsverhoudingen in het veld hadden de Kamper voetballers recht op meer.  KHC had een na een half uur opgelopen achterstand knap weten om te draaien met doelpunten van Wail Doufikar en Leroy Knol, maar moest in de slotfase twee tegentreffers incasseren.

De openingstreffer van Tiems in de eerste helft was tegen de verhouding in. Leroy Knol had daarvoor al een keer de paal geraakt en Boaz Smits had oog in oog staand met doelman Klaas Boersma van Flevo Boys de koelbloedigheid gemist om KHC aan de leiding te brengen.

Dat deed niets af aan de mooie klassieke counter waaruit de gasten scoorden. Het euvel van KHC was dat het weliswaar de betere ploeg was maar daar te weinig uit haalde. Na rust was het toch raak. Knol bediende Doufikar op maat en deze schoot onberispelijk binnen voor de 1-1.

De tweede treffer van KHC viel uit een strafschop. De bal ging op de stip na een overtreding op spits Knol die vervolgens zelf binnenschoot. Na twee verliespartijen op rij leek het keerpunt er aan te komen. Flevo Boys zocht echter noodgedwongen steeds meer de aanval en dat resulteerde in een aantal hachelijke momenten voor het doel van KHC.

Een uitblinkende Steven Vonk wist met knappe reddingen aanvankelijk te voorkomen dat de bezoekers langszij kwamen. Na een treffer van wederom Tiems (2-2) leken de teams genoegen te nemen met een punt. Uit een corner van Flevo Boys wist invaller Robin Zuidema toch nog de 2-3 te maken.

Vonk kon het nauwelijks geloven. “Het is zuur dat we goed terugkomen en alsnog verliezen. We hadden het duel onder controle en verliezen onnodig wat moeilijk te accepteren is.” KHC-trainer Marcel van der Steege baalde al evenzeer. “Het zit ons de laatste tijd niet mee. We hebben het niet meer zelf in de hand om de vierde plek voor nacompetitie te halen. Als we zo blijven voetballen gaan de punten echter zeker komen.”