Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Terug naar Kampen: aanschuiven bij Los Ché

· leestijd 1 minuut Horeca Kampen

(Door Theo Tjeerd Ploegstra)

Terwijl Carlos en Gaby nog lekker in zonnig Argentinië zitten, loop ik restaurant Los Che binnen. Het team van die dag zit nog even aan de grote ronde tafel. Aan de tafel zit ook oud collega Cheyenne die onlangs een carrièreswitch heeft gemaakt, maar nog altijd “kind aan huis” is. Een typisch voorbeeld hoe de familie en team eigenlijk gewoon één grote familie is.

Ik schuif even aan, maar al gauw moet er voorbereid worden, want de eerste gasten komen al “op zien Kampers”, vroeg. Het team vraag ik of ze ondertussen een beetje willen meedenken. Pablo is de grill aan het voorbereiden en omdat het “Dia de Pollo” is (Kipdag), liggen er al wat prachtige, heerlijk geurende kippetjes op de houtskoolgrill. Hmm, de geur maakt dat je trek krijgt.

Collega Marit staat vandaag in de bediening en bereidt de tafels voor en loopt over en weer. Ondertussen denkt ze mee en brainstormt ze over een onderwerp. Ik had al iets geopperd over de Argentijnse Pascua (Pasen) en wat er online over geschreven wordt. Een paar voor het huidige menu onbekende gerechten, dus dat word het niet. Wel hebben ze trouwens de “Postres de Pascua” (Paasdesserts) en je kunt wel kiezen uit 9 verschillende varianten! (Vraag naar de Paas-Postres kaart)

Plots roept Marit: “de spareribs! Vertel iets over de spareribs!” Ok, wat maakt de spareribs van Los Che dan zo bijzonder? “Wij marineren ze niet en daarom zijn ze puur van smaak”. Nou, dus dat hebben we dus bij deze ook benoemd. Ik zou zeggen, ga ze eens proberen. ’s Woensdags is het “spareribs-dag” en is er een mooie actie om lekker en veel spareribs te eten voor een zeer betaalbare prijs.

Ondertussen krijg ik van Pablo nog een heerlijke Empanada te proeven. Een “wist je datje…” deze Empanadas worden in eigen fabriek in IJsselmuiden, met de hánd gemaakt. Ze zijn in allerlei varianten verkrijgbaar. Meest gegeten als een soort aperitief, maar ook als warm en hartig tussendoortje. Zeker eens proberen.

Nu, Carlos en Gaby. Ik heb gezien, jullie restaurant is in goede handen bij jullie gezellige, jonge team. Dus ik zou zeggen, geniet nog even fijn van de Patagonische/Argentijnse zon! 

Maar daarna, gauw weer…. <<TERUG NAAR KAMPEN!

Ondertussen als ú al “terug in Kampen” bent, kunt u alvast een tafel reserveren via de website www.losche.nl of telefonisch bij Pablo of Marit via 038 33 337 86

Bienvenido! U bent van harte welkom!