Bekijk dronebeelden van de race na de klik (video): Vrieilink en Van koppen winnen Zuiderzeerally

Sport

KAMEPEN - Het nieuwe seizoen van het Nederlands Rally Kampioenschap is voor Yannick Vrielink goed begonnen. Samen met zijn navigator Harm van Koppen schreef vrielink in de ford fiesta r5 de 35e editie van de zuiderzeerally op zijn naam. In het nederlands historic rally kampioenschap ging de winst naar antoine biesheuvel en navigatrice saskia bleijenberg.

Thomas van Deuveren van Deuveren-Drone-Media schoot de beelden bij dit bericht.

De 35e editie van de Zuiderzeerally kende drie uitdagen klassementsproeven die drie keer werden verreden. Na de ceremoniële start werd de eerste klassementsproef verreden bij Kampereiland. Om vervolgens richting IJsselmuiden te rijden, waar de tweede klassementsproef richting Wilsum ging.

De tweede klassementsproef betekent ook direct de terugkeer van het onverhard in de rally. Die begeeft zich over het terrein van Stoter Transport. Waar een gedeelte aan de rand van de IJssel bestaat uit zand. Stoter Transport is ook direct naamgever aan deze proef.

De derde klassementsproef vindt plaats rondom Kamperveen. Een andere uitvoering die de laatste jaren is verreden, om zo de rijders een uitdagende rally te bieden.

De start van de Zuiderzeerally kreeg een unieke opening op het Van Heutszplein. Iedere deelnemer reed onder de startboog richting de eerste klassementsproef. Door deze ceremoniële start kregen niet alleen de deelnemers een unieke start, maar kon ook het publiek in het centrum van Kampen de rijders en de rally auto’s van dichtbij zien en meemaken.