Aan zegereeks van IJVV komt een eind

IJSSELMUIDEN - Na vier zeges op rij heeft IJVV zaterdag weer eens verloren. In eigen huis gingen de IJsselmuider voetballers met 1-2 onderuit tegen WVF. De zege van de gasten uit Westenholte was op basis van de tweede helft verdiend. Voor IJVV was het niettemin zuur dat beide tegentreffers aan het einde van het duel vielen, kort achter elkaar.

IJVV slaagde er daarmee niet in om de zege over de streep te trekken. In de eerste helft was de ploeg van trainer Han Hanekamp op voorsprong gekomen door een doelpunt van Gerjon van den Berg. De IJVV’er wist uit een rebound na een corner te scoren. Verder kreeg IJVV nog een aantal kansen, onder meer bij uitbraken van Bas Broekhuizen en Luc Kalter.

WVF wist in de eerste helft niet tot veel uitgespeelde kansen te komen. Dit ondanks het aardige veldspel en een veldoverwicht. Het was veelal de eindpass waar het aan ontbrak. In de tweede helft waren de gasten aanmerkelijk gevaarlijker in de afronding en het was aan goed keeperswerk van Roy van Dyk te danken dat de gastheer lange tijd de gelijkmaker wist te voorkomen.

Uiteindelijk was het Luca Veldhoen die WVF op gelijke hoogte wist te brengen met de 1-1 in de 82e minuut. Een paar minuten later lag ook de 1-2 er al in. IJVV, dat in de tweede helft door WVF werd vastgezet op eigen helft en er slechts spaarzaam uitkwam, was niet bij machte om daar van te herstellen.

Hanekamp concludeerde dat WVF terecht had gewonnen. “Met name in de tweede helft wisten ze het ons heel lastig te maken en kwamen we er niet echt meer aan te pas. Wij hadden daarbij in de eerste helft de pech dat Jarein Schepers geblesseerde uitviel”, aldus de trainer die zijn spelers qua inzet niets kon verwijten. “Ze hebben weer heel hard gewerkt. Vandaag was dat alleen niet genoeg.”

Volgens Hanekamp lijkt de blessure van Schepers mee te vallen. De oefenmeester gaat er vanuit dat Schepers er over twee weken (IJVV is het volgende weekend vrij) weer bij is en dat hij over een nagenoeg complete selectie kan beschikken.