H. van Dieren Set-Up HS 1 verliest vijfsetter in Harderwijk.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

D.d. 10-02-2024 | Uitslag: Athena Group VVH HS 1 - H. van Dieren Set Up HS 1 | 3 - 2

Harderwijk - Deze zaterdag stond de uitwedstrijd tegen VVH HS 1 op het programma. In de eerste seizoenshelft ging in de thuiswedstrijd VVH er net met de winst van door in altijd volle Oosterholthoeve met een 3-2 overwinning. Set-Up wilde dit resultaat verbeteren en zat daarom mooi op tijd aan de koffie in de Harderwijkse kantine.

Door ziekte zat onze libero Niek op de bank en was Arjen meegereisd om een wedstrijdje te spelen op libero positie. Leuk om te zien dat er zoveel supporters meegereisd waren naar Harderwijk. Bedankt voor jullie aanmoediging! Na het inspelen liet Remco Bultman de opstelling zien en gaf mee dat men de positieve lijn in spel en enthousiasme van de afgelopen weken deze wedstrijd weer door moesten zetten zonder te kijken naar verwachtingen of resultaat.

De eerste set begon en over een weer werd er mooi spel laten zien. VVH liep gedurende de set voor en wist dit tot boven de 20 vol te houden. Set-Up kwam terug en kreeg vanaf 25-25 zelf een aantal setpoints voor, maar wisten deze niet te benutten door de bal niet bij de tegenstander op de grond te krijgen. Uiteindelijk ging de eerste set naar VVH met 29-27.

De tweede set kende twee wissels aan het begin doordat Bart werd gebracht voor Joël op de passer-loper positie en Jacob mocht Cas vervangen op het midden. In deze tweede set was er vanaf het begin meer grip op de eigen side-outs. De pass lag goed en daardoor kon er op tempo gespeeld worden op alle posities. Vooral aanvallend werd deze set het verschil gemaakt, doordat Set-Up gewoon meer scoorde dan de vorige set. VVH had geen grip op deze set en hoopte door onsportiviteit en zeuren de set naar zich toe te trekken, maar dit had naast een gele kaart voor de spelverdeler verder geen gevolgen. Deze set werd gewonnen met 21-25 en zo stond het 1-1 in sets.

De derde set was er vanaf de start chaos bij VVH. De coach van VVH had de verkeerde spelers opgesteld, waardoor er een ‘echte’ middenman ontbrak en ze na elk punt moesten overleggen hoe ze moesten staan. Normaal gesproken zou je hier dan profijt van hebben, maar dit wist Set-Up niet voor elkaar te krijgen, want VVH trok de set met 25-15 naar zich toe.

De vierde set herpakte Set-Up zich weer en wist door hetzelfde spel al de tweede set zichzelf weer te belonen met een 2-2 gelijke stand in sets. Op naar de 5e set.

De vijfde set ging van start en dit was de kans om het resultaat van de thuiswedstrijd in de eerste seizoenshelft te verbeteren. Dit was jammer genoeg niet het geval, doordat men naast een prima side-out spel 7 keer fout serveerde ging de winst terecht naar VVH.

De komende twee zaterdagen is Set-Up vrij en hopen jullie op 2 maart allemaal weer op de tribune van de Oosterholthoeve te zien voor de thuiswedstrijd tegen Sudosa-Desto HS 2.