(Jong) H. van Dieren Set-Up HS 1 won afgelopen zaterdag van Veracles.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

D.d. 03-02-2024 | Uitslag: H. van Dieren Set Up HS 1 - Pouw Rent/Veracles HS 1 | 3 - 1

IJsselmuiden - Afgelopen zaterdag mochten de heren van Set-Up voor het eerst dit jaar aantreden tegen Veracles HS1 uit Groningen. Dit was omdat de vorige wedstrijd tegelijk viel met een bekerwedstrijd en nog ingehaald moest worden. Een belangrijke pot voor de mannen uit IJsselmuiden. Veracles stond namelijk 1 plekje boven Set-Up en bij winst zou er aansluiting zijn en bij verlies zou degradatie dichtbij komen.

Vanwege de afwezigheid van een aantal spelers vorige week en op trainingen begon Set-Up met een wat minder ervaren basis. Er zat voor flink wat jaren aan ervaring op de bank om ingewisseld te worden mocht het nodig zijn. In de eerste set bleek dit in ieder geval niet nodig. Het jonge team van Set-Up wist doormiddel van goede serveseries en slim aanvallen de nodige punten te sprokkelen. En liep de hele set een paar punten voor op Veracles. Het eind van de set was nog even spannend maar toen op 24-23 onze libero een werkelijk geweldige setup gaf binnen de 3. (Niet gezien door de scheidsrechters) Wist onze nieuwe diagonaal Serano de bal vakkundig weg te leggen. En het de set was binnen, tenminste dat dachten wij. De aanvoerder van Veracles protesteerde nog even bij de scheids maar dit mocht niet baten. Het punt bleef voor Setup. 25-23.

In de tweede set ging het allemaal wat soepeler, punten werden sneller gemaakt en Veracles hielp ook door wat meer fouten te maken. Ook kwam daarboven op een blessure van de middenaanvaller van Veracles die door zijn enkel leek te gaan. De set werd met soms oogstrelend mooi volleybal afgesloten. 25-17.

De 3e set is altijd een belangrijke, het is de tegenstander zijn laatste kans om de wedstrijd nog te winnen. En dus moet er ondanks de 2-0 voorsprong nog steeds net zo scherp gespeeld worden. Veracles probeerde het nog wel, alleen leek uiteindelijk zoals de Set-Up trainer/coach Mark zei ‘’geknakt’’. Veracles wist het tij niet meer te keren. Zelfs niet toen onze middenman Harald ‘’heipaal’’ Van Dieren op 24-17 ineens een sprongserves ging proberen. Dit kon natuurlijk alleen maar verkeerd aflopen, en dat deed het ook. 24-18. Vervolgens werd snel het laatste punt gescoord en was het 25-18. 3-0 voor Set-Up!

Als de 4e en laatste set werd gewonnen stond men voor het eerst in lange tijd niet meer onderaan in de competitie. Maar de druk was van de ketel, scherpte was weg en de jonge ploeg uit IJsselmuiden wist die de hele wedstrijd zo indrukwekkend standhield kon het niet meer opbrengen om de laatste set met dezelfde scherpte te spelen als de sets ervoor. Wat resulteerde in een 17-25 nederlaag.

Maar uiteindelijk een mooie en zeer belangrijke 3-1 overwinning.