Geen lege handen voor H. van Dieren Set-Up HS 1.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

D.d. 20-01-2024 | Uitslag: H. van Dieren Set Up HS 1 – Voorsterslag/VC Zwolle HS 1 | 1 - 3

IJsselmuiden - De tweede wedstrijd van 2024, daarnaast ook de eerste wedstrijd van het jaar op eigen veld. Tegenstander van deze zaterdag was VC Zwolle heren 1. Met weer een oude bekende op de bank kwam Set-Up enthousiast de zaal binnen om te beginnen aan een mooie spannende pot.

Spannend was het zeker, al in de eerste set liepen beide partijen flink gelijk op. Dit was ook meteen de voorspelling van de rest van de wedstrijd. De eerste set begon sterk, de pass lag nog niet perfect maar aanvallend kon er genoeg gescoord worden om mee te komen. Naarmate de set verliep kwam VC Zwolle in hun ritme en kwam Set-Up al snel achter te staan. 22-25

Maar na een prima eerste set startte de tweede met geheven hoofd hopend op beter resultaat. Helaas was dit geheven hoofd toch overmoed, nadat de tweede set ook naar Zwolle ging met 18-25. Deze set waren de prestaties rond de serves wat minder, veel fouten zorgden ervoor dat de set werd weggeven.

Met een nieuw plan ging Set-Up de derde set in met 2 wissels, hopend dat deze nieuwe opstelling voor beter resultaat zou zorgen. In de laatste 2 sets was de beleving weer te voelen, de verdediging van Set-Up stond sterker en fouten werden verminderd. Hierdoor eindigde de derde set in een (23-25) voor Zwolle en pakte Set-Up toch nog een punt in deze wedstrijd met in de laatste set een winst van 25-18. Veel dank voor het enthousiaste publiek die in de vierde set de moraal hooghield om toch een set te kunnen pakken.

Weer een prima wedstrijd voor Set-Up, maar weer geen winst. Slim spelen en fouten minimaliseren is het doel voor de volgende wedstrijd. Als hekkensluiter van het seizoen geeft Set-Up het nog niet op om degradatie te voorkomen. Net over de helft van het seizoen zijn er nog genoeg kansen om punten te pakken.

Volgende week mag Set-Up richting Barneveld reizen om daar opnieuw te strijden tegen SSS HS 2.