Geconcentreerd voetballend Zalk duidelijk te sterk voor VSW

ZALK - Met een overtuigende 5-2 zege op VSW hebben de voetballers van Zalk zaterdag goede zaken gedaan. Zalk kwam al meteen goed uit de startblokken en kreeg een aantal mogelijkheden waarvan Steven van der Weerd er eentje benutte. Het doelpunt bleek een opmaat voor een middag waarin Zalk betrekkelijk eenvoudig wist te winnen.

Zalk moest het doen zonder een flink aantal vaste waarden. Dat gold eveneens voor het laaggeklasseerde VSW. De gasten probeerden met name het verschil te maken met hun sterke fysiek en een opportunistische spelwijze. De gastheer kwam desondanks niet echt in de problemen. Uit een strafschop wist Jeroen van Den Bosch de 2-0 te maken. VSW-speler Ronald van der Snel bracht de spanning terug met de 2-1. Nog voor rust wist Zalk echter weer de comfortabele marge van twee treffers te bereiken. Mathijs Kiers maakte de 3-1.

Na rust was het zaak voor Zalk om niet te verslappen. De ploeg bleef geconcentreerd voetballen en wist twee prima uitgespeelde aanvallen te bekronen met nog twee treffers. Van Den Bosch en Matthijs Henniphof maakten respectievelijk de 4-1 en 5-1. In de slotfase maakte Sander Horstman nog een tweede treffer voor VSW waarmee de eindstand werd bepaald op 5-2.

Trainer Simon Brummel van Zalk had genoten van zijn team. “Wij waren in deze wedstrijd echt de betere. Het enige wat ik jammer vond, is dat we vaker hadden kunnen en moeten scoren. In de rust hebben we aangegeven dat we ook in de tweede helft gas moesten blijven geven en niet nog een tegentreffer wilden incasseren. Dat laatste gebeurde wel. Al met al ben ik echter heel tevreden en waren met name de laatste twee treffers prachtige doelpunten. Voor Matthijs Henniphof was het zijn eerste doelpunt in het eerste elftal en dat is voor hem natuurlijk heel mooi.”

Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram 18 mei, 22:07
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47