Zalk met geflatteerde cijfers onderuit

ZALK -De voetballers van Zalk hebben zaterdag op eigen veld een geflatteerde 0-4 nederlaag geleden tegen HTC. Daarmee is de ouverture in de nieuwe vijfde klasse voor Zalk op een teleurstelling uitgelopen.

De beide degradanten wisten in de eerste helft niet tot veel kansen te komen. De eerste mogelijkheid was niettemin voor Zalk. Mathijs Kiers werd knap aangespeeld maar wist uit een lastige hoek niet te scoren. HTC maakte na een half uur spelen de 0-1 en was in de eerste helft ook de gevaarlijkste ploeg.

Na rust drong Zalk aan en kon Steven van de Weerd namens de thuisploeg twee keer gevaarlijk worden. Met een erg fraai doelpunt, een afstandsschot, wisten de Zwollenaren 20 minuten voor tijd echter de 0-2 te maken. Nadat HTC eveneens een strafschop wist te benutten was de wedstrijd wel gespeeld. In de slotfase werd het nog 0-4.

Trainer Simon Brummel van Zalk baalde na afloop. Hij noemde de zege van HTC verdiend maar wel geflatteerd met ook ongelukkige tegendoelpunten voor Zalk. “Ik denk dat het ook met zelfvertrouwen heeft te maken. We hebben bekerduels gespeeld tegen sterkere tegenstanders, hebben vorig seizoen veel spelers zien vertrekken en dan zit het vervolgens op bepaalde momenten niet echt mee.”

Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram 18 mei, 22:07
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47