Zalk met lege handen na spannend duel tegen Lemele

ZALK - Kansen waren er zaterdag genoeg voor Zalk in het thuisduel tegen het hoog geklasseerde Lemele. In een ongelukkige slotfase zag de IJsselploeg echter een positief resultaat in rook opgaan. De gasten stapten met een 2-4-zege van het veld.

Lemele was in de beginfase de betere ploeg en kwam via Yur Hekman op een op dat moment verdiende 0-1-voorsprong. Al snel echter kreeg Zalk steeds meer grip op de wedstrijd, hoewel Lemele in de 25e minuut nog wel een goede kans kreeg op de 0-2. In plaats daarvan maakte Jeroen van den Bosch voor Zalk de 1-1, na een assist van Mathijs Kiers.

In de tweede helft schoot Zalk uit de startblokken en kwam het op 2-1 door een treffer van Steven van der Weerd. Na een afgeslagen corner van Lemele was het andermaal Kiers die de aangever was, ditmaal met een prima dieptepass op Van der Weerd die met een prachtige lob de keeper het nakijken gaf. Niet lang daarna werd de wedstrijd tien minuten stilgelegd na een botsing tussen een Zalk-speler en de doelman van Lemele. Voor Zalk betekende het onfortuinlijke moment een verstoring van het ritme zo bleek. Lemele herpakte zich en Yoran Bakhuis maakte namens de bezoeker de 2-2.

Beide teams kregen in het restant van de wedstrijd kansen op meer en het was Lemele dat wist te profiteren. Waar Zalk in de 88e minuut bij een aanval van Lemele dacht dat de bal over de lijn was gespeeld liet de scheidsrechter doorspelen en werd het 2-3. Nadat Zalk nog een mogelijkheid op de 3-3 kreeg was het Lemele dat in de slotfase met de 2-4 de genadeklap gaf.

Zalk-trainer Simon Brummel vond het verlies zuur. Over het spel was hij niettemin tevreden. “We hadden vandaag de wil om te winnen en hebben tegen een team dat bovenaan staat veel kansen gecreëerd. Overigens heeft Lemele ook veel kansen gehad.” Volgens de oefenmeester waren de onderbreking van het duel en de onfortuinlijke 2-3 breekpunten in de wedstrijd.