Zalk laat zich eerste zege nieuwe seizoen goed smaken

ZALK- De voetballers van Zalk hebben zaterdag de eerste zege van het seizoen gepakt. Op basis van een sterke tweede helft was de overwinning verdiend. Slachtoffer van de dadendrang van de Zalkers was SVV ‘56 dat conditioneel minder oogde en uiteindelijk met een 4-1 nederlaag naar huis werd gestuurd.

Daar zag het in de eerste helft zeker niet naar uit. Zalk speelde ondermaats en de bezoekers namen de leiding wat op dat moment terecht was. Hoewel Zalk nog voor rust wat kansjes kreeg om terug te komen in het duel was de 0-1 ook de ruststand.

Zalk begon een stuk beter aan de tweede helft. Met meer energie en met ook goed lopende aanvallen, waarbij dankbaar gebruik werd gemaakt van de ruimtes die ontstonden op het middenveld. Jetro Buter maakte namens Zalk de gelijkmaker na ongeveer een uur spelen. Een afgeslagen corner belandde bij een Zalk-speler die een voorzet gaf waar Buter het hoofd tegen aanzette.

Steven van de Weerd wist vervolgens met een hattrick zijn stempel te drukken op het duel. Met name de 4-1 was een uitstekend doelpunt. Op het middenveld wisten de jonge spelers Matthijs Henniphof en Cas Blankvoort zich in positief opzicht te onderscheiden aan de kant van Zalk, zo constateerde trainer Simon Brummel. Brummel: “Deze eerste overwinning in tien weken, de voorbereiding meegerekend, hadden we echt nodig. Met name in de eerst 20 minuten vond ik ons heel slecht voetballen. In de tweede helft heb ik daarentegen het Zalk gezien dat ik graag zie met mooie aanvallen. Verder had ik het idee dat wij conditioneel sterker waren dan de tegenstander.”