Afbeelding
Foto: Archieffoto

Zalk krijgt loon naar werken tegen Noord Veluwe Boys

Sport

ZALK - Een hard werkend en goed gegroepeerd spelend Zalk heeft zaterdag met 1-0 gewonnen van Noord Veluwe Boys. Het verschil op de ranglijst kwam niet tot uitdrukking in het duel. Zalk gaf in 90 minuten tijd vrijwel geen kans weg en kreeg zelf een handjevol kansen.

Daarmee was het geen wedstrijd waarin voor de doelen veel gebeurde. Het duel speelde zich vooral af op het middenveld, maar als er kansen waren, waren die voor Zalk. Uit een daarvan wist Steven van der Weerd na een uur spelen te scoren. Hij profiteerde van een fout van de doelman van Noord Veluwe Boys die de bal zomaar inleverde. Daar waar de goalie op een ander moment nog een knappe redding in huis had door een bal onder de lat weg te ronselen. 

Aan de kant van Zalk was Van der Weerd een van de betere spelers op het veld. De voetballer bewees zijn waarde voor Zalk dat snakte naar een overwinning. Overigens kreeg Van der Weerd nog een kans, maar die wist hij niet te benutten. Trainer Simon Brummel van Zalk roemde na afloop de discipline van zijn ploeg. “De spelers hebben volgens opdracht compact gespeeld en vrijwel niets weggegeven. Afgezien van twee vrije schoppen hebben ze niets weggegeven.”