H. van Dieren Set-Up HS 1 beloont zichzelf niet in Groningen.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

D.d. 16-12-2023 | Uitslag: Thies Advies Donitas HS 1 - H. van Dieren Set Up HS 1 | 3 - 1
Groningen - De laatste wedstrijd van 2023, een kraker uit het rechterrijtje. Set-Up mocht naar het Noorden reizen om het op te nemen tegen Thies Advies Donitas HS1. Set-Up was er klaar voor. Het meegereisde publiek inclusief trommel hadden er zin in.

De eerste vijf punten waren slordig en het geluk zat niet aan de Set-Up kant. Set-Up herpakte zich goed en kwam weer in de buurt. Goede momenten werden afgewisseld met minder goede momenten. Ook al was het dak nog zo hoog, Matthias kreeg niet altijd de bal waar hij hem wilde hebben. Het werd nog even spannend op het eind, maar toen er drie punten op rij werd gescoord door Donitas, was het klaar. 25-22

Met het gezicht naar het meegereisde publiek toe zou het beter moeten gaan, toch? Weer moest Set-Up achter de feiten aanlopen, scherpte miste men. Joël gaf ons af en toe weer hoop door een serve serie neer te zetten en hij mocht vaker aandraven om zijn serve in het veld van de tegenstander neer te leggen. Wederom kwam Set-Up terug. Maar wederom beloonde Set-Up zichzelf niet en liet de laatste paar punten van de set liggen.

De derde set ging van start, dan maar winst via een vijfsetter was de insteek. Weer werd er hard gevochten bij het net door de blokkering. Punten werden met pijn en moeite binnen geharkt. Het ging niet vanzelf vandaag. Weer werd er gestreden tot aan het eind. De trommels van Donitas en Set-Up gingen hard tegen hard. Het mocht uiteindelijk niet baten, de set ging verloren.

Voor eigen eer en publiek moest Set-Up de laatste set pakken. Anders was de entourage van superboeren voor niks gekomen. Onder luid gezang werden de studenten van Donitas overstemd. Alleen hun trommel ging iets harder. Gelukkig waren er direct plannen om in Groningen op marktplaats een soortgelijke trommel over te nemen. Maar goed, terug naar de laatste set. Louren kwam de passlinie versterken, Harald veegde ballen als vanouds ergens in het veld doormiddel van zijn korte draaicirkel en aanvallen op buiten werden genadeloos afgemaakt. Set-Up scoorde uiteindelijk meer punten dan de tegenstander en dan win je de set.

Zaterdag 13 januari mag Set-Up in Zwolle weer verder.