Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Robertjan de Wilde van de CDA-fractie.
Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Robertjan de Wilde van de CDA-fractie. Foto: Aangeleverd

Raadspraat CDA: Vol verwachting klopt ons hart!

· leestijd 1 minuut Politiek

In deze periode valt bij veel huishoudens het cadeauboek van de grootste blauwe online winkel van Nederland weer op de deurmat. Veel kinderharten, maar ook zeker die van menig volwassene, slaan dan op hol! “Wat zal ik kiezen?” “Wat zet ik op mijn verlanglijstje?” 

Ook weten we dat het bij veel gezinnen in deze tijd van het jaar een zoektocht is om alle eindjes aan elkaar te knopen. Economisch gaat het dan misschien wel beter, maar achter menig voordeur wordt de cadeaugids mogelijk wel gelijk bij het oud-papier gegooid en gaat het stilletjes aan hen voorbij.

De gemeenteraad krijgt in deze tijd altijd een dik boekwerk in het postvak, beter bekend als de begroting voor het nieuwe kalenderjaar. In deze begroting beschrijven de wethouders hun plannen en welke financiële middelen hierbij nodig zijn. Afgelopen jaren was er geld genoeg om alle ambities ook daadwerkelijk uit te voeren. Voor het komende jaar (2024) zal dat ook weer het geval zijn. Tegelijkertijd vraagt u zich natuurlijk af: ”Wat merk ik hier nu van, als inwoner van de gemeente Kampen?”

Helaas biedt de begroting voor deze decembermaand niet direct voor iedereen een extraatje. Als CDA Kampen zijn we blij dat de gemeente zich maximaal gaat inzetten om de energietoeslag in december op de bankrekening van de aanvragers te storten.  Daarnaast is het fijn om te constateren dat er meer aandacht is voor de participatie van inwoners en belanghebbenden, voordat er daadwerkelijk plannen worden gemaakt en uitgevoerd. De Koers van Kampen 2040 is hiervan mooi voorbeeld.  Bezoek gerust eens www.toekomstvankampen.nl waar u de inhoud van dit document kunt vinden. 

Als CDA zijn we ook erg blij dat er komende tijd invulling wordt gegeven aan het stimuleren van sport en bewegen via de verenigingen en het structureel inzetten van professionals via Sportservice Kampen. De medewerkers van Sportservice Kampen krijgen een vaste plek binnen het beweegprogramma, met de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen de gelegenheid krijgen om te bewegen en mee te doen. Dit gaat niet gelijk over een hele intensieve sportactiviteit, maar kan ook een eenvoudige ‘groepswandeling’ zijn, waar ontmoeting en omzien naar elkaar centraal staan. 

Als CDA Kampen gaan we ons de komende periode inzetten om de participatie verder kracht bij te zetten. Dit doen we door het idee van raadslid Niek Teune, over “Gast van de Raad”, verder vorm te geven. Tevens zoeken we naar concrete invulling om activiteiten voor een Jeugdgemeenteraad te organiseren, een plan dat ikzelf heb ingediend.

Houd de Brug in de gaten, meld u aan of laat u uitnodigen door één van de raadsleden, om gast te zijn of als school deel te nemen aan één van de activiteiten van de Jeugdgemeenteraad.  Zie het als een cadeautje om eens een kijkje te nemen in de keuken van de Gemeenteraad Kampen. Wij zien hier verwachtingsvol naar uit!

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22