’s-Heerenbroek en OWIOS delen punten in aantrekkelijk duel

Sport instagram

’S-HEERENBROEK - Het enige dat zaterdag ontbrak in de voetbalwedstrijd tussen ’s-Heerenbroek en OWIOS waren doelpunten. Beide teams leverden in een aantrekkelijk duel de nodige strijd en kregen ook kansen. De meeste daarvan waren voor de voetballers van ’s-Heerenbroek die een dubbel gevoel overhielden aan de puntendeling.

In de strijd om lijfsbehoud wordt elk punt gekoesterd door ‘s-Heerenbroek. Anderzijds had er meer in gezeten voor de ploeg van trainer Freddie van den Burg die nog altijd op de veilige negende plek staat.

’s-Heerenbroek kreeg al in de eerste minuten twee goede kansen. Het eerste wapenfeit van OWIOS liet langer op zich wachten en ontstond na een fout in de defensie van de thuisploeg. Doelman Jelmer Visscher wist echter met een knappe redding de 0-1 te voorkomen.

De gastheer kreeg vervolgens voor rust nog twee mogelijkheden, waaronder eentje voor Sem Pruim die zijn inzet van de lijn gehaald zag worden. De eerste grote kans na rust was voor OWIOS. Daarna was het echter weer de beurt aan ’s-Heerenbroek. Bij drie van de kansen die de IJsselploeg kreeg in de tweede helft was Rob Henniphof betrokken. Eerst werd een treffer van hem afgekeurd, bij een ander moment ging hij alleen op de keeper af en ook schoot hij een keer over. Dat laatste was op aangegeven van Max Postma, die eerst op fraaie wijze een tegenstander had uitgespeeld. In de slotfase kreeg ook OWIOS nog kansen.

Van den Burg hield gemengde gevoelens over aan het gelijkspel. “We schoten uit de startblokken en hebben over negentig minuten de beste kansen gehad. Verder was het een duel waarin beide teams veel strijd hebben geleverd, maar was het wel heel fair allemaal een aantrekkelijk om naar te kijken.”

Willem van Oranje wint het Schoolkorfbaltoernooi 2024 bij Wit-Blauw (5 foto's) 5 foto's instagram 15 uur geleden
Opening Dudok Muziekdagen Kampen 2024 in de Burgwal (4 foto's) 4 foto's instagram 23 uur geleden
De eerste schooldag op de nieuwe Campus: een nieuw hoofdstuk voor leerlingen van Ichthus College Kampen Algemeen 23 uur geleden
Het geheim van de smaakmakers Algemeen 17 mei, 10:02
Openlucht theatervoorstelling SCHULD
Laatste weekend om SCHULD in Zwolle te zien Cultuur Ingezonden 17 mei, 09:12
StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden 17 mei, 09:02
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 17 mei, 01:21
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47
Ondertekening koopovereenkomst kavel Genuakade tussen Broshuis en de gemeente Kampen (6 foto's) 6 foto's instagram 16 mei, 13:59