Afbeelding

ChristenUnie stelt vragen over herinrichting Meeuwenplein

Politiek Ingezonden

Onlangs heeft de ChristenUnie uitgebreid met de wethouder gesproken over parkeren in de binnenstad van Kampen. Het Meeuwenplein wordt binnenkort aangepakt. Het plein wordt groener, maar er verdwijnen ook veertien parkeerplaatsen. De partij wil daar opheldering over van het college. Daarnaast verwacht de partij een grote hinder, vanwege het feit dat de privéparkeerplaats achter het appartementencomplex ook al die tijd niet beschikbaar is.

Compenseren van parkeerplaatsen

Namens de fractie heeft Henry de Jong onlangs technische vragen gesteld aan de ambtenaar belast met parkeren. Hij kreeg het antwoord dat er dit jaar nagenoeg geen parkeerplekken verdwenen waren in de binnenstad. Dit is conform de toezegging van de wethouder. Hij gaf aan dat hij alle parkeerplekken die verdwijnen, zal compenseren. Echter is er in de plannen rondom het Meeuwenplein nergens iets te lezen waar de veertien parkeerplekken terug zullen komen. “De wethouder was echter klip en klaar in zijn beantwoording” aldus De Jong. “Nu komt het eerste plan na die bespreking in werking en er is direct een verschil in aantallen te zien.” De fractie vraagt om opheldering van het college.

Faciliteren van privéparkeren

De ChristenUnie komt in de brief die naar het college is gestuurd met de suggestie om de bewoners van het appartementencomplex zoveel mogelijk te faciliteren in het parkeren achter hun woning. Het straatje naar de privéparkeerplekken achter het complex moet zo lang mogelijk open blijven. Dit zal de parkeerdruk op de Ebbingestraat kunnen verlichten. De ChristenUnie vraagt het college om actief met de aannemer in gesprek te gaan, zodat een chaos uitblijft. 

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22