Camiel van Keulen in actie Foto: Richard Tennekes

KV DOS WINT EENVOUDIG IN JOURE

Algemeen Ingezonden

JOURE – De korfballers van KV DOS Kampen Unique Waterontharders hebben zich afgelopen zaterdag hersteld na het zure verlies van de week ervoor tegen Exakwa. DOS liet zien over meerdere schijven te kunnen scoren en zette op deze manier KV Joure gemakkelijk aan de kant.

Zoals al meerdere keren dit seizoen had DOS in de beginfase moeite om los te komen van hun tegenstander. Tot aan de zeventiende minuut ging het gelijk op. Vanaf de 7-7 wist DOS zich eindelijk te onderscheiden, mede dankzij een aantal fraaie goals van aanvoerder Camiel van Keulen. Hij nam zijn ploeg aanvallend mee op sleeptouw en wist voor rust een gat te creëren van zeven doelpunten verschil.

In de tweede helft schroefde de Kampenaren het niveau nog wat op. Zowel verdedigend als aanvallend werd er een hoog niveau gehaald. Gemakkelijke goals wisselden af met mooie verdedigende duels. KV Joure wist hier geen raad mee en liep dan ook meerdere malen tegen de schotklok aan. Alle basis acht spelers van DOS wisten de korf te vinden. Dit gaf coach Patrick Hage de gelegenheid om Rowan van Bruggen en Marleen Rietkerk in te brengen. Voor Rietkerk haar debuut in de hoofdmacht van DOS. De goed fluitende scheidsrechter Abma floot uiteindelijk af met een eindstand van 19-35.

Na de onnodige nederlaag tegen Exakwa heeft DOS de kans op een kampioenschap niet meer in eigen hand. Het zal in de achtervolging moeten en al haar eigen duels winnend moeten zien af te sluiten. Door veerkracht te tonen is hierin afgelopen zaterdag tegen KV Joure de eerste stap gezet. DOS lijkt klaar voor het komende duel met ASVD. Tegen de ploeg uit Dronten is nog iets goed te maken.

StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden 17 mei, 09:02
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 17 mei, 01:21
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47