KV Dos Kampen verliest in spannend duel van Exakwa

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

KAMPEN - Het tweede duel van dit jaar van KV Dos Kampen stond op de planning, Exakwa uit Lelystad kwam op bezoek in Kampen. De korfballers uit Kampen speelde verdedigend gezien een goede pot. Er werd aanvallend niet van geprofiteerd waardoor beide teams met een ruststand van 7-7 de kleedkamers opzochten. De tweede helft namen de geel zwarten het voortouw maar aan het eind greep het toch mis. Eindstand 20-21.

Kv Dos Kampen begon goed aan de wedstrijd, de eerste aanval leverde meteen een doelpunt op. Het verdedigende vak hield Exakwa bijna tien minuten op de nul staan. Door de vele druk die de geel zwarten gaven hadden  de korfballers uit Lelystad vaak maar 1 schots aanvallen. Ondanks dat kon Dos er niet van profiteren en kwam Exakwa op gelijke hoogte. Niet veel later nam het uit team het voortouw en kwamen ze op drie goals verschil. Dos scoorde wel mee in het laatste stuk van de eerste helft waardoor de ruststand alsnog in evenwicht was.

Trainer Patrick Hage was in de rust tevreden over het verdedigende gedeelte van de wedstrijd, weinig fouten werden er gemaakt en veel een schots aanvallen. Vooral omdat Exakwa laatste paar weken makkelijk scoort. Aanvallend gezien moesten er meer kansen worden afgerond, hij gaf spelers het vertrouwen dat het in de tweede helft wel ging vallen. En niet zonder gevolgen. Dos Kampen kwam goed en scherp uit de kleedkamer, ondanks een doelpunt van de korfballers uit Lelystad nam Dos daarna het voortouw waardoor er een gat van drie doelpunten verschil viel in het voordeel van de Kampenaren. Echter bleef Exakwa wel mee scoren waardoor Dos nooit de wedstrijd in het slot kon gooien omdat het verschil nooit groter meer is geweest dan drie doelpunten. Tot de laatste twee minuten stonden de korfballers uit Kampen voor, maar de snelle en goede aanvallen van de tegenstander greep Dos op het laatst mis.

Dos Kampen staat nu op een vierde plaats achter Exakwa en ASVD wel met dezelfde aantal punten en koploper Wit-Blauw.  Volgende week moet KV Dos naar Joure.

StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden 17 mei, 09:02
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 17 mei, 01:21
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47