Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele

LEMELE – Zalk heeft zich zaterdag in het uitduel tegen koploper Lemele niet zomaar gewonnen gegeven. De thuisploeg won weliswaar met 4-2, maar Zalk voetbalde met name in de eerste helft aardig mee.

De kansenverhouding was zelfs in het voordeel van de ploeg van trainer Simon Brummel. Met name Steven van der Weerd, die ook twee keer scoorde, was gevaarlijk. Maar ook Jan Dirk van Pijkeren.

Remon Kleinlugtenbeld scoorde voor Lemele de 1-0, maar Zalk kwam nog voor rust op 1-1. In de tweede helft was Tim Schotman bij de thuisploeg de gevierde man met twee treffers (3-1). Van der Weerd bracht de spanning weer terug. Het laatste woord was niettemin aan Lemele.

Zowel de eerste als laatste treffer van Lemele vielen uit een strafschop. Onnodig weggegeven penalty’s die overigens wel terecht werden gegeven aldus Brummel. “Dat is jammer, want daarmee geef je de wedstrijd uit handen. Verder denk ik dat wij hebben laten zien heel aardig te kunnen voetballen, al koop je daar natuurlijk niet veel voor.”