Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Hervormd Mannenkoor geeft traditiegetrouw Oranjeconcert

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Niek Teune)

IJSSELMUIDEN – Op Koningsdag hoopt het Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst, dat onder leiding staat van dirigent Freddy Veldkamp, weer traditiegetrouw het Oranjeconcert te geven. Het koor wordt dit jaar in De Hoeksteen bijgestaan door organist Harry Hamer, pianist Henk Ruiter en Noortje van Middelkoop op panfluit. De kaartverkoop is inmiddels gestart. 

Het Oranjeconcert is al jarenlang een van de vaste concerten van het Hervormd Mannenkoor. Ook voor veel IJsselmuidenaren is het concert door de tijd heen een vast onderdeel van eerst Koninginnedag en later Koningsdag geworden. Eerste secretaris Siemen Fuite: “Zonder Oranjeconcert is Koningsdag in IJsselmuiden niet compleet.”

Het Hervormd Mannenkoor biedt ook dit jaar weer een gevarieerd programma met koorzang, instrumentale intermezzo’s en samenzang van onder andere vaderlandse liederen. Fuite: “De bezoekers van onze concerten willen graag niet alleen luisteren naar stukken van het koor, maar ook samen zingen op Koningsdag. Daar bieden wij graag gelegenheid voor bij ons Oranjeconcert.”

Kaartverkoop 

Tot en met 26 april kunnen in de voorverkoop kaarten worden gekocht voor € 7,50 per stuk. Kaarten kunnen via de website van het koor, www.hervormdmannenkoor.com, besteld worden. Ook kunnen in IJsselmuiden kaarten gekocht worden bij Schrijver Optiek, Markeresplein 9, en Fruithandel G.J. van Lente, Burgemeester Van Engelenweg 155. In Kampen zijn kaarten verkrijgbaar bij Evangelische Boekhandel De Rank, Oudestraat 17.

De kaarten bij de kerk kosten € 10,00 per stuk voor bezoekers vanaf 13 jaar. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. De deuren van De Hoeksteen zijn om 17.00 uur open. Het Oranjeconcert begint om 17.30 uur. 

Deze foto geeft het vooroorlogse Wittenstein bij Kamperveen weer. 
Oorlogsverhalen van Groot IJsselmuiden (2/3): Cees Visscher, Kampen en Kamperveen Algemeen 2 mei, 12:53
Hendrik van't Veer één van de personen uit de verzetsgroep Wilsum.
Oorlogsverhalen uit Groot IJsselmuiden (3/3): De verzetsgroep Wilsum in beeld Algemeen 2 mei, 12:52
Afbeelding
Orgelconcert op Hemelvaartsdag door Evan Bogerd Algemeen 2 mei, 12:40