Afbeelding

Historische promotie damesteam AV Isala ‘96

· leestijd 2 minuten Sport

HENGELO – Het damesteam van AV Isala ’96 heeft zondag een historische prestatie geleverd in de clubgeschiedenis van de Kamper atletiekvereniging. In Hengelo wist de ploeg promotie te bewerkstelligen naar de eerste divisie, waarin de zestien clubteams van Nederland in actie komen. De voorsprong op de nummer twee bedroeg drie punten.

Als Nederlands kampioen in de tweede divisie mocht het damesteam van av Isala ’96 zondag strijden om promotie naar de eerste divisie.

De start was nog enigszins tegenvallend. Femke Oude Ophuis kwam bij het kogelslingeren niet verder dan 21.77 meter. Daarna kwam al snel de schwung erin. Gejanne Lussenburg overtrof zichzelf bij het hink-stapspringen (HSS). Bij haar tweede poging kwam ze tot 11.54 meter. Dat was een flinke verbetering van haar persoonlijk record. Een half uur later liet Anneloes de Roo zich van haar beste kant zien op de 110 meter horden. Bij de voorlaatste horde raakte ze volledig uit haar ritme, maar ze herpakte zich op uitstekende wijze. Haar trainingen in de vakantietijd bleken effectief. Ze gaf de concurrentie het nakijken en finishte in een tijd van 14.53 als snelste. Vervolgens was het aan Lussenburg om haar sterke prestatie bij HSS een goed vervolg te geven. Bij het hoogspringen schoot het haar echter in de rug. De atlete leverde met 1,60 meter toch een goede prestatie. Lieke Bakker eindigde even later als vierde op de 100 meter sprint in 12.71.

Vervolgens liep Jacqueline Rustidge voor het eerst in 32 jaar als wedtrijdatleet een 400 meter. Haar tijd van 1.16.65 was niet goed voor de punten, maar betekende wel een Kamper record in de categorie 45+. Stephanie Beuling pakte de eerste plaats in 58.16. Ruim een half uur later was Lieke Bakker succesvol bij het polsstokhoogspringen. Eigenlijk was het de bedoelling dat Beuling dit nummer voor haar rekening zou nemen en Bakker het hoogspringen, maar omdat Bakker tijdens de training bij het hoogspringen last had van haar enkel werd besloten om dit om te wisselen. Ze evenaarde met 2,70 het Kamper record en slaagde er uiteindelijk in om een hoogte van 2,90 te bedwingen. Een Kamper record. Op de 200 meter eindigde Beuling als derde. Met een tijd van 25.81 kwam ze in de buurt van het Kamper record van De Roo.

Nadat Rustidge beslag legde op de vierde plek op de 3000 meter, was het tijd voor het slotstuk, de Zweedse estafette. De Kamper damesploeg stond voor dit laatste onderdeel samen met Ciko aan de leiding. Promotie naar de eerste divisie was al zo goed als binnen, maar de dames wilden winnen. Dat lukte. Op de 400 meter zorgde De Roo voor een goede uitgangspositie. Beuling stormde vervolgens op de 300 meter de koplopers voorbij en nam afstand, waarna Bakker de voorsprong uitbreidde, ondanks het ongemak van een spike die half van haar hiel afschoot. Daarna maakte Lussenburg het af op de 100 meter en snelde naar het goud. Deze gouden damesploeg uit Kampen is volgend seizoen te zien in de eerste divisie.

Zwolle
Evelyne Cauberg Urologie
(C) 2024 FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle
Isala: 'Samenwerking in de regio heeft de blaaskankerzorg krachtiger gemaakt' Partnerbijdrages 7 uur geleden
Afbeelding
Isala: Laagdrempelig contact tussen zorgverlener en patiënt Partnerbijdrages 9 uur geleden
Dudok Quartet Amsterdam
Kampen in teken van muziekfestival 'Dudok Muziekdagen' Algemeen 9 mei, 15:21