Reflex legt het af tegen Set-Up in een boeiend treffen tussen twee buren

· leestijd 1 minuut Sport instagram

KAMPEN - De derby tussen de volleybalsters van Reflex uit Kampen en Set-Up uit IJsselmuiden is zaterdag een prooi geworden voor laatstgenoemde ploeg. Set-Up zegevierde met 2-3 en profiteerde in de vijfde set van een mindere fase van Reflex.

In de eerste set gingen beide ploegen gelijk op. In het middelste gedeelte van deze set liep de ploeg uit IJsselmuiden weg van de Kamper vrouwen. Het gat van 7 punten (16-23 ) dat ontstond was niet meer goed te maken en deze set werd met 22-25 gewonnen door Set-Up. De ploeg schakelde in de tweede set nog een tandje bij. Met name de blokkering en verdediging waren beter verzorgd door Set-Up. Wat Reflex ook probeerde, steeds waren het de IJsselmuider dames  die aan het langste eind trokken: 18-25.

Het wedstrijdbeeld in de derde set was in eerste instantie hetzelfde. Bij Reflex kwam Tessa Slik als spelverdeler binnen de lijnen, maar ook dat leverde in het begin niet het gewenste resultaat op voor de Kampenaren. Met name de afstemming met de middenspelers verliep niet soepel. Set-Up maakte daar dankbaar gebruik van en met een tussenstand van 8-15 leek er weinig aan de hand voor de gasten. Mogelijk dat er daardoor wat nonchalance in de ploeg sloop, of dat het kwam doordat Reflex alle schroom van zich afgooide, maar het duel kantelde daarna in het voordeel van Reflex. De service ging beter lopen bij de Kamper formatie en met de aanval werden veel punten gemaakt. Bij een stand van 23-23 kwam Reflex langszij. Er ontvouwde zich een spannend slot waarin Reflex en Set-Up beurtelings op set point stonden. Reflex wist deze set uiteindelijk te winnen met 28-26.

Set-Up was van slag en in de vierde set lieten de dames van Reflex zien dat ze wel degelijk goed kunnen volleyballen. Deze set werd met overtuiging gewonnen door Reflex en eindige in 25-14. In de vijfde set toonde Set-Up echter veerkracht tegen een Reflex dat niet in staat was de lijn van de voorgaande sets door te trekken.

Set-Up nam gelijk een 4-0 voorsprong en bij een stand van 3-8 werd er van veld gewisseld. In een laatste set die tot 15 punten gaat, biedt een dergelijke achterstand doorgaans weinig perspectief. Niettemin slaagde Reflex er nog in om Set-Up tot een punt te naderen (12-13) om daarna twee treffers betrekkelijk eenvoudig weg te geven, waardoor Set-Up als winnaar van het veld stapte.