Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Van Pijkeren biedt ideale baan voor wie de handen uit de mouwen wil steken

· leestijd 2 minuten Ondernemen in Kampen

(door Alex de Jong @ Attest Communicatie)

Ze timmeren nooit zo aan de weg, want ze hebben aan werk eigenlijk nooit te klagen. Tenslotte is het bij de Van Pijkeren Groep in IJsselmuiden een komen en gaan van voertuigen. Die komen overal vandaan en ze worden in IJsselmuiden, waar circa vijftig mensen werken, goed beschermd tegen weer en wind, worden voorzien van reclame of zijn na een ‘ongelukje’ weer als nieuw. Mooi en dankbaar werk. Opvallend. Groots.

Voor wie de handen uit de mouwen wil steken, is dit een werkgever van formaat. Zit je hier eenmaal op je plek, dan wil je niet meer weg. Dat bewijzen de lange dienstverbanden die altijd uitbundig worden gevierd. Niet voor niets viel ik met de neus in het gebak, omdat juist vandaag een medewerkster 25 jaar in dienst was en trots op een vrachtwagen door IJsselmuiden werd gereden. Zo doen ze dat hier. ‘Door de toenemende opdrachten kunnen wij op al onze afdelingen wel twee of drie mensen erbij gebruiken’, vertelt Karl Heldt, die zelf alweer 28 jaar bij Van Pijkeren werkt. ‘Mijn functie? In mijn functieomschrijving staat iets met commercieel en reclame, maar ach, eigenlijk doet dat er niet zoveel toe. We zijn allemaal verantwoordelijk voor een deel van het dagelijkse werk, maar als puntje bij paaltje komt, doen we het allemaal samen.’ Wat zoal? Scan de QR-code of lees snel verder.

Visitekaartje
Bestelwagen, truck of trailer; het is het rijdende visitekaartje van ieder bedrijf. Daar wil je dus goed mee voor de dag komen. Daarom biedt Van Pijkeren Groep haar klanten een totaaloplossing op het gebied van bescherming en verfraaiing van bedrijfswagens en industriële objecten. Heldt: ‘Wij zijn dé specialist in het spuiten van objecten en voertuigen in alle denkbare soorten en maten. Hierbij garanderen wij altijd de hoogste kwaliteit.’ Industriële objecten, bedrijfswagens, boten, constructies; ze moeten een leven lang meegaan. Honderd procent bedrijfszeker en liefst zo onderhoudsvrij mogelijk. Dus kiezen klanten voor topklasse materialen en dito bescherming tegen alle omstandigheden van buitenaf. Van Pijkeren Groep is dé specialist in stralen, schooperen (Google het maar!) en spuiten. ‘We leiden onze mensen voor een deel zelf op, want er zijn tegenwoordig geen gerichte MBO-opleidingen meer die mensen tot vrachtwagenspuiter opleiden’, weet Heldt. ‘Onze lakken doen meer dan het materieel beschermen; ze geven ook een professionele uitstraling, én een langere levensduur, met een betere restwaarde.’

Schade en reclame
Van Pijkeren Groep is gespecialiseerd in schadeherstel. Gescheurde bumper, beschadigde koelinstallatie of compleet verwrongen chassis? Ze repareren alles. Ook zijn ze specialist in het uitlijnen en richten van chassis, assen, opbouw en cabines van bedrijfsvoertuigen. ‘Tenslotte zijn de voertuigen het visitekaartje van ieder bedrijf. Goed onderhouden, schoon en fris, en natuurlijk voorzien van logo en reclame.’ Reclame, het dagelijkse werk van Karl Heldt. Hij weet als geen ander hoe je moet opvallen. ‘Onze creatieve medewerkers bedenken graag innovatieve concepten voor gevelreclame, wandbekleding (denk aan fotobehang), autobelettering, vlaggen, borden en spandoeken. Natuurlijk passend binnen de huidige huisstijl, of, wanneer een klant dat wenst, in een geheel nieuw jasje.’ Kortom: een pand dat eruit springt, een voertuig dat alle hoofden doet omdraaien, of een reclamebord waar iedereen even bij stil blijft staan. ‘Ons creatieve team zet ideeën om in visuele hoogstandjes.’ Professioneel én passend bij ieders bedrijf. ‘Laatst hebben we hier nog een drietal leerlingen van het Ichtus op bezoek, die samen met een van onze specialisten hun eigen bus van bestickering hebben voorzien!’ Van Pijkeren is 3M-gecertificeerd. Dat geeft klanten de zekerheid dat de hoogste kwaliteit wordt geboden.

Spreekt werken bij Van Pijkeren je aan? Onderdeel uitmaken van ons team? We nodigen je graag uit voor een gesprek! Mail met Henrike Vlastuin via: pz@pijkeren.nl.

Van Pijkeren IJsselmuiden
Industrieterrein Spoorlanden
Ondernemersstraat 8-10, IJsselmuiden
(038) 33 177 33.

Afbeelding