Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Binnenkijken in inspirerende werelden!

· leestijd 1 minuut Cultuur Ingezonden

Expositie van meer dan vijftig bijzondere kijkdozen op zaterdag 20 april.

Een werkgroep onderzoekt op een creatieve manier of er  draagvlak is voor het openstellen van de BuitenToren als een inspirerende ruimte voor stilte, bezinning en inspiratie. Deze ‘Torengroep’ verkent of mensen daar warm voor lopen en wat daarbij inspireert, gevoelig ligt of juist heel boeiend zou zijn.

Als onderdeel van deze verkenning is een aantal mensen gevraagd om een kijkdoos te maken. De makers van de kijkdozen kregen een korte toelichting op de bedoeling van de Torengroep en een filmpje met muziek, woorden en beelden. En de vraag of ze een kijkdoos inspirerend en bezield met iets passends en moois zouden willen vullen.

Bezoekbare BuitenToren

Met de expositie van deze kijkdozen wil de werkgroep inwoners van Kampen en omgeving uitnodigen om te komen kijken en mee te denken; kan een bezoekbare BuitenToren een plaats worden van stilte en boeiende inspiratie? Wat zou je hier zoeken, welke sfeer zie je voor je, wat zou een bezoek echt de moeite waard maken?

De werkgroep wil ontdekken of er draagvlak is voor een bezoekbare BuitenToren. Als dat zo is, kan de werkgroep vervolgstappen zetten; opnieuw in gesprek met de gemeente, praktische zaken oppakken en verder denken, ook met ontwerpers, creatievelingen en kunstenaars.

De oogst is boven alle verwachting!

Het enthousiasme van de uitgenodigde makers heeft alle verwachtingen overtroffen! Er is een oogst aan kijkdozen die de werkgroep niet had durven dromen.

De Torengroep nodigt iedereen uit voor deze eenmalige expositie. Kom kijken in tientallen bijzondere werelden!

Wanneer: zaterdag 20 april 14.00 u – 20.00 u

Waar: BuitenKerk Kampen, gratis entree, via het schoolplein van de Mgr. Zwijsenschool, Oudestraat 244

Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Algemeen Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
(video) Insluiper steelt geld bij cafe´ in Kampen video 17 uur geleden
Afbeelding
Het geheim van de smaakmakers Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 17 mei, 01:21
Afbeelding
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.