Afbeelding

IMpact zet nieuwe banenmakerskoers voort

Algemeen

KAMPEN - Sinds 2015 kent IMpact als Sociaal Werkbedrijf een ander speelveld. De wettelijke kaders zijn gewijzigd, verantwoordelijkheden verschoven en de bijbehorende SW-budgetten zijn fors afgenomen. Met de nieuwe, en door de gemeenteraden bevestigde, strategische koers heeft IMpact aangetoond hier adequaat op in te spelen.

De focus is verbreed van de traditionele SW-doelgroep naar werkzoekenden uit de Participatiewet, Wajongers en anderen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarmee is ook een antwoord gegeven op de vraag hoe de infrastructuur van IMpact ingezet kan worden voor de lokale ondernemers.

Het bestuur van IMpact ziet graag dat de nieuwe directeur, Rob Rikmanspoel, IMpact verder uitbouwt naar een toekomstbestendig professioneel werk- en ontwikkelbedrijf, gericht op de brede groep werkzoekenden die een steuntje en duwtje in de rug nodig heeft. Rikmanspoel heeft ruime ervaring opgedaan op het snijvlak publiek-privaat. Tevens heeft hij nauwe contacten met en kennis van de lokale en regionale netwerken, de politiek en het bedrijfsleven.

Over IMpact

Met circa 550 medewerkers is IMpact de grootste maatschappelijk werkgever van de regio Kampen en Dronten. Als sociaal werkbedrijf maakt IMpact werken mogelijk. Zij is de banenmaker van de gemeenten Kampen en Dronten. IMpact begeleidt, ontwikkelt, plaatst en creëert werk voor inwoners in deze regio die een steuntje en duwtje in de rug nodig hebben. Om dit mogelijk te maken werkt IMpact samen met partners, zoals de gemeenten Kampen en Dronten, het UWV, scholen, zorginstellingen en het bedrijfsleven. Meer informatie staat op www.impact.nl.