Afbeelding
Foto: Stichting Focus Kampen

Schrijfcafé bij Stichting Focus in Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Vanaf donderdag 18 april zal Stichting Focus Kampen wekelijks van 13:00 tot 15:00 een schrijfcafé verzorgen. Deze wordt gegeven door coördinator Judith Pots. 

Ze geeft sinds 2022 wekelijks een schrijfcafé bij Stichting Focus Zwolle. En nu dus ook in Kampen bij de nieuwe vestiging!

Judith: In het schrijfcafé bied ik wekelijks verschillende schrijfopdrachten aan. Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Wachtend bij de bushalte, wandelend in de natuur, in de bieb, teksten op billboards, kranten, tijdschriften, ruimtes, plekken. 

Overal is inspiratie om over te schrijven. Ik leer je geen boeken schrijven, alhoewel.... ik laat je soms personages uitdiepen of geef je bijvoorbeeld 1 zin uit een boek en dan mag je het verhaal verder schrijven. Deze opdrachten stimuleren je creatieve associatieve brein. Zie het eens van een andere kant, of vanuit een ander perspectief. Soms met je blik naar binnen, soms naar buiten. Laat dieren spreken, verzin sprookjes,je fantasie is eindeloos. Dit is spelen met taal. Naast schrijven gebruik ik ook veel dichtvormen in mijn lessen. Klinkt ingewikkeld, is het vaak niet. Van de deelnemers hoor ik bijna altijd dat ze verrast zijn over zichzelf, hun eigen schrijftalent. Het is vooral heel erg leuk om te schrijven!

Je hoeft absoluut geen ervaring te hebben met schrijven! Iedereen is welkom om mee te doen. Ook wanneer je bijvoorbeeld dyslexie hebt. Ik kijk niet met een rode pen na hoe je geschreven hebt, zoals vroeger op school werd gedaan.

Belangrijk in mijn lessen is respect voor je eigen verhaal en dat van de ander. Ik zorg samen met de groep voor een veilige plek waar iedereen zichzelf mag zijn. Mocht je snel last hebben van overprikkeling dan wordt dat door mij en de deelnemers goed begrepen. Geen probleem om een halve les mee te doen of om even een pauze in te passen tussendoor voor jezelf. De verhalen die we schrijven mag je delen in de groep. De herkenning en erkenning wordt door de deelnemers als zeer waardevol ervaren.

Heb ik je enthousiast gemaakt? kom mee doen!

Wanneer: Elke donderdagmiddag, vanaf 18 april 2024 

Tijd:          13:00 tot 15:00

Locatie:    Stichting Focus kampen

                 Trekvaart 61

                 8271 AB IJsselmuiden

Opgeven bij: Richard Corjanus 

                     Coördinator Focus Kampen 

                     Telnr: 0622027893

                     Email: richardcorjanus@focuskampen.nl 

Afbeelding
StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden gisteren
Afbeelding
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 17 mei, 01:21
Afbeelding
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.